Ultimata guiden: Så utnyttjar du Vision Pro till max!

Vision Pro tips och tricks
 • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
 • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
 • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
 • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
 • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
 • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

 • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
 • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Visste du att Vision Pro är en kraftfull enhet med många dolda funktioner och alternativ? I denna guide kommer vi att ge dig de mest väsentliga tipsen, knepen och inställningarna för att hjälpa dig att maximera din användning av Vision Pro. Från att använda FaceTime med personer som inte har Apple-enheter till att kalibrera ögonspårning, har vi dig täckt.

FaceTime med vänner som inte har Apple-enheter

Vision Pro kan du använda FaceTime för att chatta med vänner som inte har Apple-enheter. Genom att generera en inbjudningslänk kan dina vänner ansluta till FaceTime-samtalet via en modern webbläsare på sina Android-telefoner eller Windows-datorer. Denna funktion gör det möjligt för dig att ha FaceTime-konversationer med en bredare publik oavsett deras enhetspreferenser.

Kalibrera ögonspårning och IPD på Vision Pro

Eye-tracking är en avgörande funktion hos Vision Pro, då den inte bara fungerar som den primära inmatningsmetoden utan även förbättrar bildkvaliteten i realtid. Om du upplever problem med felaktig ögoninmatning eller ögonbesvär kan kalibrering av ögonspårning och IPD (linsavstånd) hjälpa. Vi kommer att guida dig genom stegen för att säkerställa optimal prestanda.

Rekalibrera ögonspårning

Om du upplever att ögonspårningen inte är korrekt eller att det är svårt att styra Vision Pro med dina ögon, kan du följa dessa steg för att rekalibrera ögonspårningen:

 1. Öppna inställningarna på din Vision Pro-headset.
 2. Välj ”Avancerade inställningar” och sedan ”Kalibrera ögonspårning”.
 3. Följ anvisningarna på skärmen för att kalibrera ögonspårningen på bästa möjliga sätt.
 4. Om du fortfarande upplever problem efter kalibreringen kan det vara bra att kontakta support för ytterligare hjälp.

Kalibrera IPD (linsavstånd)

För att se till att Vision Pro ger dig en optimal bildupplevelse kan det vara viktigt att kalibrera IPD (linsavståndet) enligt dina personliga preferenser. Följ dessa steg för att justera IPD:

 1. Öppna inställningarna på din Vision Pro-headset.
 2. Välj ”Avancerade inställningar” och sedan ”Kalibrera IPD”.
 3. Följ anvisningarna på skärmen för att justera IPD så att det passar dina ögon och ger dig den mest bekväma och tydliga bildupplevelsen.
 4. När du är nöjd med IPD-inställningen kan du fortsätta njuta av Vision Pro med perfekt kalibrering.

Genom att korrekt kalibrera både ögonspårning och IPD kan du säkerställa att du får optimala resultat och en bättre användarupplevelse med din Vision Pro.

Vanliga frågor om kalibrering
Fråga:Hur ofta behöver jag kalibrera ögonspårningen och IPD?
Svar:Det rekommenderas att kalibrera ögonspårningen och IPD när du först ställer in din Vision Pro och sedan vid behov om du märker några förändringar i prestanda eller komfort.
Fråga:Vad händer om jag inte kalibrerar ögonspårning och IPD?
Svar:Om du inte kalibrerar ögonspårningen kan du uppleva felaktig ögoninmatning och det kan påverka dina interaktioner med Vision Pro. Vidare kan en felaktig IPD-inställning resultera i suddig bild och ögonbelastning.

Flytta alla fönster och appar till synfältet

Vision Pro ger dig möjligheten att ha fönster och appar svävandes runt i ditt hem, vilket ibland kan leda till att du tappar bort deras position. Om du inte kan hitta en öppen app kan du enkelt föra alla fönster och appar framför dig genom att hålla inne Digital Crown-knappen. Denna åtgärd centrerar också din vy inom immersiva appar och säkerställer optimal placering av innehåll.

Genom att flytta alla dina fönster och appar till synfältet kan du skapa en mer organiserad och överskådlig arbetsmiljö. Du behöver inte längre leta runt efter öppna appar eller fönster – allt finns framför dig, redo att användas.

FördelarNackdelar
– Bättre översikt över öppna appar och fönster– Risk för att överbelasta synfältet med för många appar och fönster
– Snabb åtkomst till fönster och appar– Kräver vanemässig användning för att dra full nytta av funktionen
– Effektivt sätt att organisera arbetsflödet– Kan vara distraherande om inte används med omdöme

Att flytta alla dina fönster och appar till synfältet på Vision Pro ger dig enklare och snabbare tillgång till din digitala miljö. Detta ger dig möjlighet att fokusera på dina uppgifter utan att tappa bort viktiga applikationer eller fönster.

Börja dra nytta av synfältet på Vision Pro och upplev en mer strukturerad och produktiv arbetsmiljö.

Snabbt minimera appar och miljöer

På Vision Pro kan du snabbt och enkelt minimera appar och miljöer. Genom att helt enkelt trycka Digital Crown-ratten två gånger kan du snabbt ta en titt på den verkliga världen utan att behöva omorganisera fönster eller justera immersionsnivåer. För att återgå till dina appar och miljöer, tryck Digital Crown-ratten en gång.

FördelarSå här gör du
 • Sparar tid genom att snabbt byta mellan appar och den verkliga världen.
 • Undviker att behöva omorganisera fönster eller ändra immersionsnivåer.
 • Effektiviserar navigeringen på Vision Pro.
 1. Dubbeltryck på Digital Crown-ratten.
 2. Ta en snabb titt på den verkliga världen.
 3. För att återgå, tryck en gång på Digital Crown-ratten.

Ta en skärmdump eller spela in en video på Vision Pro

Precis som på din telefon kan du ta skärmdumpar och spela in videor av det du ser inuti Vision Pro. För att ta en skärmdump trycker du och släpper knapparna på headsetets övre vänstra sida och Digital Crown samtidigt. För att spela in en video lutar du huvudet uppåt och tittar uppåt tills du ser en liten prick, välj den för att öppna Kontrollcenter och följ anvisningarna. Dessa funktioner kan vara användbara för att fånga ögonblick och dela dina upplevelser.

När du vill bevara minnen eller dela spektakulära ögonblick kan du enkelt ta skärmdumpar eller spela in videor på Vision Pro. Oavsett om det är för att visa upp ditt spel, dokumentera din virtuella verklighet eller dela din upplevelse med andra, så är skärmdumpar och inspelningar ett ovärderligt verktyg.

Användbara Siri-kommandon på Vision Pro

Med Siri på Vision Pro kan du utföra olika kommandon som gör din upplevelse ännu enklare och smidigare. Siri kan hjälpa dig att starta appar baserat på var du tittar, ändra miljöer och tid på dagen, och ge dig aktuell tid eller tidszon för olika platser. Genom att använda Siri-kommandon kan du snabbt och smidigt navigera och anpassa din Vision Pro-upplevelse.

”Starta [appnamn]” – Starta en specifik app baserat på var du tittar i ditt synfält.

”Byt miljö till [miljönamn]” – Ändra din VR-miljö till en vald plats eller scen.

”Ändra till [tidsintervall]” – Byt till en specifik tid på dagen, som morgon, middag eller kväll.

”Vad är klockan?” – Få reda på den aktuella tiden på Vision Pro.

”Vad är klockan i [tidszon]?” – Få reda på tiden i olika tidszoner.

Använda Siri-kommandon är ett smidigt sätt att effektivisera din användning av Vision Pro och snabbt anpassa upplevelsen efter dina behov. Oavsett om du vill starta en specifik app eller ändra miljö efter klockan på dagen, kan Siri hjälpa dig att få det gjort utan att du behöver lämna VR-upplevelsen.

Genom att använda Siri-kommandon på Vision Pro kan du effektivt navigera och anpassa din VR-upplevelse. Låt Siri vara din virtuella assistent och låt den hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din Vision Pro-upplevelse.

Strömma och dela appar över FaceTime

Utöver att kunna sprida hela din vy på Vision Pro kan du även strömma eller dela enskilda appar över FaceTime. Denna funktion är fördelaktig för aktiviteter som att lyssna på musik, titta på filmer tillsammans eller ta emot feedback på presentationer. Lär dig hur du använder denna funktionalitet och förbättrar dina samarbetsupplevelser med andra.

För att strömma eller dela en app över FaceTime, följ de enkla stegen nedan:

 1. Anslut din Vision Pro till FaceTime genom att starta ett FaceTime-samtal med den person du vill dela din app med.
 2. På Vision Pro, öppna den app du vill dela.
 3. Använd din Vision Pro-knopp för att navigera till appens fönster.
 4. När du är i appen, tryck och håll ned på Digital Crown samtidigt som du trycker på sidoknappen för att starta strömningen.
 5. Din app kommer nu att strömmas över FaceTime och bli synlig för den person du pratar med.

Genom att strömma appar över FaceTime kan du enkelt dela din skärm och interagera med andra på ett mer engagerande sätt. Detta är särskilt användbart för att samarbeta, visa och diskutera innehållet i en app i realtid.

strömma och dela appar över FaceTime

“När du strömmar eller delar appar över FaceTime kan du på ett smidigt sätt visa och interagera med andra i realtid.”

Visa innehållet på Vision Pro till andra enheter

Om du vill dela det du ser inne i Vision Pro med någon i samma rum kan du spegla vyn på en närliggande MacBook, iPhone, iPad eller en AirPlay-stödd TV. Genom att aktivera spegelkasting i Kontrollcenter kan du visa din vy på en annan enhet som är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk. Det blir enklare och mer imponerande att dela din upplevelse med andra.

Här ser du hur du kan spegla vyn på Vision Pro till andra enheter:

 1. Öppna Kontrollcenter på Vision Pro genom att trycka på sidoknappen längst upp till höger.
 2. Välj ikonen för spegelkasting (en ikon som representerar skärmen) för att öppna spegelkastningsinställningarna.
 3. Ange en enhet som du vill spegla din vy på, till exempel en MacBook, iPhone, iPad eller AirPlay-stödd TV, från listan över tillgängliga enheter.
 4. På den valda enheten kommer du att se vad som visas på Vision Pro.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt visa allt det spännande innehåll du njuter av på Vision Pro till andra enheter i rummet.

Så här kan det se ut när du speglar din vy på Vision Pro till en MacBook:

Vision ProMacBook
  

Dela din vy över FaceTime

Med Vision Pro kan du dela din vy under FaceTime-samtal och låta andra se både din omgivning som fångas av kamerorna på headsetet och de appar som är öppna. Under ett FaceTime-samtal kan du välja vydelningsikonen för att sända din vy till den andra deltagaren. Denna funktion skapar en mer interaktiv och engagerande kommunikationsupplevelse, vilket ger en bättre förståelse för din omgivning och det du ser i headsetet.

Att dela din vy över FaceTime kan vara användbart i olika situationer. Du kan visa någon vackra landskap, intressanta platser eller bara ge dem en inblick i din vardag genom att låta dem se vad du ser. Det är även en bra möjlighet att få råd eller hjälp från andra genom att låta dem visualisera dina problem eller utmaningar.

Så nästa gång du använder Vision Pro och FaceTime, tveka inte att dela din vy. Det kommer att ge en mer djupgående och meningsfull kommunikation, och låta andra få en mer realistisk uppfattning om din virtuella värld.

FAQ

Hur kan jag använda FaceTime på Vision Pro med vänner som inte har Apple-enheter?

Du kan bjuda in vänner till en FaceTime-samtal genom att generera en inbjudningslänk. Dina vänner kan delta i samtalet via en modern webbläsare på sina Android-telefoner eller Windows-datorer. Detta gör det möjligt för dig att ha FaceTime-samtal med en bredare publik oavsett deras enhetspreferenser.

Hur kan jag kalibrera ögonspårning och IPD på Vision Pro?

Om du upplever problem med felaktig ögonspårning eller ögontrötthet kan du kalibrera ögonspårningen och IPD (linsavstånd) för att förbättra prestandan. Vi kommer att guida dig genom de steg som krävs för att få optimal prestanda.

Hur kan jag flytta alla fönster och appar till synfältet på Vision Pro?

Om du har svårt att hitta en öppen app på Vision Pro kan du enkelt ta fram alla fönster och appar genom att hålla Digital Crown-knappen nedtryckt. Denna åtgärd centrera också din vy inom immersiva appar och säkerställer optimal placering av innehåll.

Hur kan jag snabbt minimera appar och miljöer på Vision Pro?

Genom att trycka två gånger på Digital Crown-knappen kan du snabbt få en glimt av den verkliga världen utan att behöva omorganisera fönster eller justera immersionnivåer. Tryck en gång på Digital Crown-knappen för att återgå till dina appar och miljö.

Hur kan jag ta en skärmdump eller spela in en video på Vision Pro?

För att ta en skärmdump på Vision Pro trycker du samtidigt på knapparna på övre vänstra sidan av headsetet och Digital Crown-knappen. För att spela in en video vippar du huvudet uppåt och tittar upp tills du ser en liten prick. Välj den för att öppna Kontrollcenter och följ anvisningarna. Dessa funktioner kan vara användbara för att fånga ögonblick och dela din upplevelse.

Vilka användbara Siri-kommandon kan jag använda på Vision Pro?

Siri på Vision Pro kan utföra olika kommandon, inklusive att starta appar baserat på vart du tittar och ändra miljöer och tid på dygnet. Du kan också fråga Siri efter aktuell tid eller tid i olika platser. Dessa Siri-kommandon ger bekväma genvägar för att förbättra din användarupplevelse på Vision Pro.

Hur kan jag strömma och dela appar över FaceTime på Vision Pro?

Du kan strömma eller dela individuella appar via FaceTime på Vision Pro. Detta är användbart för aktiviteter som att lyssna på musik, titta på filmer tillsammans eller få feedback på presentationer. Lär dig hur du använder den här funktionen och förbättra dina samarbetsupplevelser med andra.

Hur kan jag visa innehållet på Vision Pro till andra enheter?

Om du vill dela det du ser inne i Vision Pro med någon i samma rum kan du spegla vyn på en MacBook, iPhone, iPad eller AirPlay-kompatibel TV i närheten. Genom att aktivera spegling i Kontrollcenter kan du visa vyn på en annan enhet som är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk. Att dela din upplevelse med andra blir enklare och mer engagerande.

Hur kan jag dela min vy över FaceTime på Vision Pro?

Genom att dela din vy över FaceTime kan andra se både din omgivning som fångas av passthrough-kamerorna och de appar som är öppna på ditt headset. Under ett FaceTime-samtal kan du välja ikonen för delning av vyn för att visa din vy för den andra deltagaren. Denna funktion skapar en mer interaktiv och engagerande kommunikationsupplevelse och ger en bättre förståelse för din omgivning.

Senaste inläggen