Hur man kan se på film med VR-headset

se på film med VR-headset
  • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
  • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
  • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
  • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
  • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
  • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

  • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
  • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Att titta på filmer har tagit en helt ny dimension med VR-tekniken. Med ett VR-headset kan du fördjupa dig i en virtuell värld och få en bioupplevelse utan att ens behöva lämna ditt hem. I denna artikel kommer vi att utforska olika typer av videoplattformar där du kan se på film med VR-headset och de olika metoderna för att titta på dem.

Typer av videor för VR-headset

Det finns olika typer av videor som är speciellt utformade för att ses på VR-headset. Låt oss titta närmare på några av dessa typer:

2D-videor

2D-videor är vanliga filmer och serier som kan ses på en skärm som en dator eller TV. När du tittar på dem med ett VR-headset kan du uppleva det nästan på samma sätt som att titta på en skärmmonitor. Du kan njuta av dina favoritfilmer och serier i en virtuell biokänsla direkt från bekvämligheten av ditt eget hem.

180 eller 360 graders videor

180-graders videor kan ses från upp till ned och ger en mer imponerande vy jämfört med vanliga 2D-videor. Du kan vända huvudet och få en känsla av att vara närvarande i videon. Å andra sidan är 360-graders videor, även kända som surroundvideor, ännu mer interaktiva och engagerande. Dessa videoupptagningar spelar in en vy i alla riktningar samtidigt, vilket ger dig möjlighet att utforska och titta runt i videon som om du vore där i verkligheten.

3D-videor

3D-videor är rörliga bilder som är gjorda för att ge en illusion av tredimensionell soliditet. De brukar visas med hjälp av speciella glasögon som bärs av tittarna. Med ett VR-headset kan du njuta av 3D-effekterna ännu mer, eftersom de blir ännu mer imponerande och engagerande i den virtuella världen.

Virtuella verklighetsvideor

Med full VR kan du njuta av interaktivt och immersivt virtuellt 3D-utrymme. Virtuella verklighetsvideor tar tittarupplevelsen till en helt ny nivå genom att låta dig titta runt i en 3D-renderad miljö. Du kan vara närvarande i handlingen och känna dig som om du är en del av videon.

Hur man tittar på Crystal

En av de mest populära VR-headseten för att titta på filmer är Pimax Crystal. Här är några olika sätt att titta på filmer på Crystal:

PC VR

För att titta på filmer på Crystal med hjälp av en PC VR-upplevelse, behöver du ansluta headsetet med en DP-kabeldirektanslutning eller genom trådlös WIGig-anslutning. Du kan köra antingen Pimax Store eller SteamVR-programvaran för att komma åt åt de bästa filmupplevelserna.

Allt-i-ett

Om du inte har tillgång till en PC VR-upplevelse kan du fortfarande titta på filmer på Crystal genom att ladda ner Whirligig Media Player. Denna allt-i-ett-lösning ger dig möjlighet att titta på filmer direkt utan extra programvara eller anslutningar.

Genom VR-webbläsare

En annan metod för att titta på filmer på Crystal är genom VR-webbläsare. Öppna webbläsaren i ditt VR-headset och besök webbplatsen för den streamingtjänst du är intresserad av att se. Genom VR-webbläsaren kan du strömma filmer direkt på ditt headset och njuta av dem i en virtuell biomiljö.

Appar för att se på film med VR-headset

Det finns också olika appar som är speciellt utformade för att titta på filmer på VR-headset. Här är några populära appar för att titta på filmer i VR:

CINEVR - se på film med VR-headset

CINEVR

CINEVR är en virtuell, social och immersiv biograf där du kan umgås med vänner och titta på premiumfilmer i 2D, 3D och 360°. Du kan ansluta med andra människor och uppleva bioupplevelsen tillsammans, även om ni är långt ifrån varandra.

SKYBOX - se på film med VR-headset

SKYBOX

SKYBOX är en stabil och fullt fungerande spelare med en lång historia inom VR-filmtittning. Du kan ladda upp dina egna filmer eller strömma innehåll från olika källor och njuta av dem på Crystal-headsetet.

Bigscreen - se på film med VR-headset

Bigscreen

Bigscreen är mer än bara en filmvisningsapp. Det är en multiplayer social interaktionsplattform där du kan träffa människor och dela filmupplevelser tillsammans. Det är som att gå på bio med vänner, fast i VR-världen.

Whirligig - se på film med VR-headset

Whirligig

Whirligig är en VR-mediaspelare som ger dig möjlighet att spela upp och visa videofiler och bilder. Du kan anpassa din tittarupplevelse genom att välja olika lägen och inställningar för att passa dina preferenser.

Senaste inläggen