Netflix avstår från Apple Vision Pro vid lansering

Netflix
 • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
 • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
 • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
 • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
 • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
 • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

 • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
 • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Har du hört talas om Apple Vision Pro? Det nya virtuella reality-headsetet från Apple har fått mycket uppmärksamhet, men det verkar som att en av de största streamingplattformarna, Netflix, inte kommer att integrera sig med plattformen vid lanseringen. Varför väljer Netflix att avstå från Apple Vision Pro? Vad ligger bakom detta beslut? Låt oss ta en närmare titt på den här intressanta utvecklingen.

Vid lanseringen av Apple Vision Pro i Sverige kommer inte Netflix att stödja plattformen. Detta är mycket intressant med tanke på att Apple Vision Pro marknadsförs som en möjlighet att titta på traditionell media med hjälp av ett virtuellt reality-headset. Varför väljer då Netflix att inte integrera sig med denna innovativa teknologi? Låt oss utforska orsakerna bakom Netflix beslut och hur det påverkar användarna.

Apple Vision Pro & Netflix

Varför Netflix inte integrerar Apple Vision Pro

Enligt Greg Peters, med-VD för Netflix, är beslutet att inte integrera Apple Vision Pro vid lanseringen inte ett resultat av ovilja eller brist på intresse från Netflix-sidan. Istället baseras besluten på en noggrann utvärdering av ansträngningarna och fördelarna med att integrera på olika enheter. Med tanke på att Vision Pro-enheter för närvarande har en relativt liten användarbas, ansåg Netflix att det inte var fördelaktigt att investera resurser i integrationen just nu. Peters betonade dock att företaget fortsätter att ha samtal med Apple och framtidens möjligheter för samarbeten kan inte uteslutas. Det är tydligt att Netflix prioriterar att fokusera på enheter och plattformar med en bredare användarbas för att kunna maximera fördelarna för sina medlemmar.

Övriga tävlande streamingplattformar och deras stöd för Apple Vision Pro

Vid lanseringen av Apple Vision Pro kommer flera andra stora streamingplattformar att stödja plattformen. Dessa inkluderar:

 • Disney+
 • Max (tidigare HBO Max)
 • Amazon Prime Video
 • Discovery+
 • Paramount+
 • Peacock

Dessa streamingtjänster har utvecklat appar speciellt för Apple Vision Pro och kommer att vara tillgängliga från start. Detta stärker tesen om att Teslas beslut att inte integrera Vision Pro är en strategiskt välgrundad affärsbeslut. Det verkar som att andra stora aktörer inom branschen inser värdet av att erbjuda stöd för Vision Pro-plattformen för att kunna nå en bredare publik och maximera sina möjligheter.

”När vi ser på vilka streamingplattformar som väljer att stödja Apple Vision Pro, blir det tydligt att detta är en plattform som många aktörer inte vill missa. Det är en intressant utveckling som kan komma att påverka framtidens streaminglandskap i Sverige och globalt.” – Streamingindustrianalytiker

Kontrasten mellan streamingtjänster som Netflix, Spotify och YouTube som väljer att inte stödja Vision Pro, och de som aktivt väljer att integrera plattformen, kan indikera oenigheter kring Apples avgifter för prenumerationer. Denna avgiftsdebatt har varit kontroversiell inom branschen under en längre tid och kan vara en av faktorerna som påverkar beslutet för vissa streamingplattformar.

Det återstår att se hur dessa olika strategiska beslut och integrationer kommer att påverka marknaden och användarupplevelsen för Apple Vision Pro. Lanseringen inom streamingindustrin kommer att ge en stark indikation på plattformens framgång och efterfrågan hos svenska tittare.

Apple Vision Pro och dess fokus på traditionella medier

Apple Vision Pro är en spännande plattform som erbjuder användare möjligheten att njuta av traditionella medier på en virtuell skärm. Genom Vision Pro kan du uppleva dina favoritfilmer och tv-program som om du befann dig i ditt eget rum, i en virtuell miljö eller till och med en kombination av båda.

Vid lanseringen kommer Vision Pro att erbjuda tillgång till över 150 3D-filmer. Detta innebär att du kan uppleva filmer på ett helt nytt sätt, med en djupare nivå av immersivitet och realism. Vision Pro tar filmupplevelsen till en helt ny nivå genom att ge dig möjlighet att vara en del av handlingen.

Apple Vision Pro tar filmupplevelsen till en helt ny nivå genom att ge dig möjlighet att vara en del av handlingen.

Trots dessa spännande funktioner har vissa användare rapporterat att headsetet kan kännas tungt, åtminstone med den medföljande remmen. Detta kan vara en faktor som påverkar användarnas förmåga att bära headsetet bekvämt under en hel film eller tv-show.

Det är viktigt att notera att Apple kontinuerligt arbetar på att förbättra headsetets design och komfort, och vi kan förvänta oss att se uppdateringar som adresserar detta problem i framtiden.

Virtuell skärm och 3D-filmer

En av de främsta fördelarna med Apple Vision Pro är möjligheten att njuta av traditionella medier på en virtuell skärm. Genom att simulera en stor bioduk kan Vision Pro ge användare en känsla av att vara helt fördjupade i det de tittar på.

Tanken är att du ska kunna välja mellan olika miljöer och inställningar för att anpassa din visningsupplevelse. Oavsett om du föredrar att titta på filmen i ditt eget rum eller på en paradisstrand kan Vision Pro leverera den önskade miljön.

Med över 150 3D-filmer tillgängliga vid lanseringen har Vision Pro potentialen att revolutionera hur vi tittar på film och tv. 3D-effekterna kommer att göra din visningsupplevelse ännu mer fängslande och spännande.

Apple Vision Pro och traditionella medier Fördelar Nackdelar
Virtuell skärm – Möjlighet att uppleva traditionella medier på en virtuell bioduk
– Anpassningsbara visningsmiljöer
– Vissa användare har upplevt att headsetet är tungt
3D-filmer – Över 150 3D-filmer tillgängliga vid lanseringen – Inga kända nackdelar

Sammanfattningsvis erbjuder Apple Vision Pro en spännande möjlighet att uppleva traditionella medier på ett nytt och innovativt sätt. Trots eventuella problem med tyngden hos headsetet kan Vision Pro ändå utgöra en banbrytande teknik för att förändra hur vi konsumerar film och tv.

Apple Vision Pro och VR-appar

Apple Vision Pro kommer inte att ha stöd för Netflix iPad-appen eller YouTube-appen vid lanseringen. Netflix har en VR-app för Meta Quest, men den har inte uppdaterats på flera år och är begränsad till 480p-upplösning. Appen utvecklades delvis av John Carmack år 2015 för Samsung Gear VR, som drivs av Oculus. Det faktum att Netflix inte har uppdaterat sin VR-app och inte har utvecklat en visionOS-version kan vara en indikation på att de inte ser en tillräcklig efterfrågan eller nytta av att göra apparna tillgängliga för Vision Pro i nuläget.

Apple Vision Pro är inte kompatibel med Netflix VR-appen för Meta Quest eller YouTube-appen vid lanseringen. Detaljerade noteringar visar att Netflixs VR-app för Meta Quest inte har uppdaterats på flera år och har en begränsad upplösning på 480p. Appen utvecklades delvis av John Carmack år 2015 för Samsung Gear VR, som drivs av Oculus. Det verkar som att Netflix inte har prioriterat att uppdatera sin VR-app eller utveckla en version för Apple Vision Pro. Detta kan tyda på att det inte finns tillräckligt med efterfrågan eller fördelar för Netflix att göra appen tillgänglig för Vision Pro i nuläget.

Spekulationer om Netflix och Apple-plattformens avgifter

En del spekulerar att en anledning till att Netflix inte stöder Apple Vision Pro vid lanseringen kan vara relaterat till de avgifter som Apple tar ut på sin plattform. Apple kräver en 30% andel av prenumerationer under det första året och därefter 15%. Flera andra företag, inklusive Spotify, har varit inblandade i en liknande debatt om dessa avgifter. Det är en möjlighet att Netflix och andra företag avstår från att integrera Vision Pro som en manifestation av deras oenighet med Apples affärsmodell. Detta är dock endast spekulationer och exakta anledningar kan vara mer komplexa och bero på individuella företagssituationer.

Företag Stöd för Apple Vision Pro
Netflix Inte tillgängligt vid lansering
Spotify Inte tillgängligt vid lansering
Disney+ Tillgängligt vid lansering
Max Tillgängligt vid lansering
Amazon Prime Video Tillgängligt vid lansering
Discovery+ Tillgängligt vid lansering
Paramount+ Tillgängligt vid lansering
Peacock Tillgängligt vid lansering

Sammanfattning och slutsats

Vid lanseringen av Apple Vision Pro kommer inte Netflix att stödja plattformen och användare rekommenderas att använda webbläsaren för att komma åt tjänsten. Beslutet att inte integrera Vision Pro beror på Netflixs bedömning av ansträngningarna och fördelarna med att stödja enheten för närvarande.

Andra streamingplattformar kommer att stödja Apple Vision Pro vid lanseringen, vilket antyder att Netflixs beslut inte är en allmän trend. Vision Pro fokuserar på att ge användarna möjlighet att uppleva traditionella medier på en virtuell skärm. Det är dock värt att notera att vissa användare har upplevt en tung känsla av headsetet, vilket kan påverka komforten under längre tids användning.

Netflix har en VR-app för Meta Quest, men den är begränsad till låg upplösning och har inte fått uppdateringar på flera år. Spekulationer har uppstått om att Netflixs beslut att inte stödja Vision Pro kan bero på oenigheter om Apple-plattformens avgifter för prenumerationer. Detta är en debatt som även andra företag som Spotify har varit involverade i. Det exakta skälet till Netflixs beslut kan vara mer komplext och kan bero på individuella affärssituationer.

FAQ

Varför integrerar inte Netflix Apple Vision Pro vid lanseringen?

Netflix har valt att inte integrera Apple Vision Pro vid lanseringen på grund av en bedömning av ansträngningar och fördelar. Eftersom Vision Pro-enheter har en relativt liten användarbas för närvarande anser Netflix att det inte är fördelaktigt att investera resurser i integrationen just nu. Netflix fortsätter dock att ha samtal med Apple och samarbeten i framtiden kan inte uteslutas.

Vilka andra streamingplattformar kommer att stödja Apple Vision Pro?

Vid lanseringen kommer Disney+, Max (tidigare HBO Max), Amazon Prime Video, Discovery+, Paramount+ och Peacock att stödja Apple Vision Pro genom att erbjuda appar för plattformen.

Vad fokuserar Apple Vision Pro på?

Apple Vision Pro marknadsför sig som en plattform för att titta på traditionella medier på en virtuell skärm. Användare kan välja att titta i sitt riktiga rum, i en virtuell miljö eller en kombination av båda. Plattformen erbjuder också tillgång till över 150 3D-filmer vid lanseringen.

Har Netflix en VR-app för Apple Vision Pro?

Nej, Netflix har en VR-app för Meta Quest, men den har inte uppdaterats på flera år och är begränsad till 480p-upplösning. Appen utvecklades delvis av John Carmack år 2015 för Samsung Gear VR.

Varför stöder inte Netflix Apple Vision Pro vid lanseringen enligt spekulationer?

Det finns spekulationer om att Netflix och andra företag avstår från att stödja Apple Vision Pro på grund av oenigheter om Apples avgifter för prenumerationer. Apple tar en 30% andel av prenumerationer under det första året och 15% därefter.

Kommer Netflix att integrera Apple Vision Pro i framtiden?

Netflix fortsätter att ha samtal med Apple och samarbeten i framtiden kan inte uteslutas. Beslutet att inte integrera Apple Vision Pro vid lanseringen baserades på bedömning av ansträngningar och fördelar.

Senaste inläggen