ROG Ally: Är denna enhet kompatibel med VR?

Rog Ally
  • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
  • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
  • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
  • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
  • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
  • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

  • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
  • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

ROG Ally, en banbrytande innovation inom handhållen spelteknik, markerar en ny era för spelentusiaster. Denna enhet, som kombinerar kraftfull prestanda med bärbarhet, erbjuder en unik spelupplevelse för användare som söker flexibilitet utan att kompromissa med kvaliteten.

Rog Ally

Produktbeskrivning och unika egenskaper

ROG Ally skiljer sig från traditionella spelkonsoler genom sin avancerade teknik och anpassningsbara funktioner. Enheten är utrustad med Windows 11, vilket ger en sömlös integration med PC-spel och applikationer. Dessutom erbjuder den en anpassad spelupplevelse som kan skräddarsys för varje användares behov.

Fokus på handhållen spelupplevelse med Windows 11

Med Windows 11 som operativsystem, erbjuder ROG Ally en bekant och kraftfull miljö för spelare. Detta operativsystem möjliggör inte bara tillgång till ett brett utbud av spel, utan också till olika applikationer och verktyg som förbättrar spelupplevelsen. Användare kan njuta av sina favoritspel var som helst, när som helst, utan att offra prestanda eller grafikkvalitet.

Potential och kompatibilitet med VR-Teknik

ROG Ally är inte bara en handhållen spelkonsol; den är också en portal till den virtuella verkligheten. Med sin kompatibilitet med VR-teknik öppnar den upp nya dimensioner för spelupplevelser. Användare kan fördjupa sig i VR-spel med enkelhet och komfort, tack vare enhetens kraftfulla hårdvara och optimerade mjukvara.

ROG Ally representerar en revolution inom handhållen spelteknik, som kombinerar kraftfull prestanda med bärbarhet och VR-kompatibilitet. Denna enhet erbjuder en unik och anpassningsbar spelupplevelse, som är idealisk för spelare som söker flexibilitet och kvalitet i sina speläventyr. Med Windows 11 som operativsystem och kompatibilitet med VR-teknik, är ROG Ally inte bara en spelkonsol, utan en portal till nya spelvärldar.

VRGuiden testar ROG Ally’s VR-kapacitet

1. Installation och initiala Tester

Vi började med att installera Virtual Desktop, Oculus PC-appen, Steam VR och VRChat direkt på vår ROG Ally. För att fullända upplevelsen använde vi ett Quest 2-headset. Intressant nog valde vi att inte använda varken ethernet eller en extern GPU.

2. Prestanda och inställningar

Under våra tester fokuserade vi på prestanda och inställningar. Vi var imponerade av att GPU:n endast belastades upp till 80% även när vi körde enheten på Turbo-inställningen. Trots att vi började med låga streaminginställningar, vilket ledde till vissa störningar, var spelupplevelsen överraskande spelbar. Kvaliteten på VR-upplevelsen var jämförbar med den vi tidigare upplevt på en stationär dator utrustad med en 3060Ti och Intel i5 10400k.

3. Batteritid och spelbarhet

Ett annat viktigt aspekt vi utforskade var batteritid och spelbarhet. När vi körde ROG Ally på Turbo-inställningen, utan att vara ansluten till strömkälla, lyckades vi få ut ungefär 1 timme och 30 minuters VR-speltid. Det var imponerande att se hur enheten smidigt hanterade både offentliga världar och PC-världar utan några märkbara problem.

4. Jämförelse med stationära datorer

För att sätta ROG Ally i perspektiv, jämförde vi vår upplevelse med den vi haft på en stationär dator. Trots att ROG Ally är en bärbar enhet, levererade den en kvalitet som stod i paritet med vår tidigare stationära setup. Detta var en ögonöppnare för oss, eftersom det visar hur långt bärbar teknik har kommit, särskilt inom VR.

5. Framtida testplaner

Vi ser fram emot att testa enheten med en ethernetanslutning och en extern GPU. Vår förväntan är att dessa tillägg kommer att förbättra prestandan ännu mer, vilket öppnar upp för nya möjligheter inom bärbar VR.

ocuous

Tekniska specifikationer och VR-kompatibilitet

ROG Ally, med sin imponerande tekniska profil, är en kraftfull handhållen enhet som erbjuder enastående prestanda och VR-kompatibilitet. Dess hjärta är AMD Ryzen™ Z1 Extreme APU, en processor som definierar gränserna för vad som är möjligt i en bärbar enhet.

AMD Ryzen™ Z1 Extreme APU

Denna APU (Accelerated Processing Unit) är en banbrytande innovation från AMD, som kombinerar högpresterande CPU-kärnor med avancerad grafik. Med 8 CPU-kärnor och 16 trådar, når den en maximal boostklocka på upp till 5.1GHz. Dessutom har den en imponerande L2-cache på 8MB och en L3-cache på 16MB, vilket säkerställer snabb dataåtkomst och effektiv bearbetning. Den konfigurerbara TDP (Thermal Design Power) på 9-30W gör det möjligt för enheten att balansera mellan prestanda och energieffektivitet.

Skärmens kvaliteter och fördelar

ROG Ally’s skärm är en annan nyckelfaktor i dess framgång. Med en uppdateringsfrekvens på 120Hz och stöd för AMD FreeSync™ Premium-teknologi, erbjuder den en exceptionellt jämn och responsiv visuell upplevelse. Denna höga uppdateringsfrekvens är avgörande för att minska rörelseoskärpa och förbättra spelarnas reaktionstid, vilket är särskilt viktigt i snabba spel och VR-miljöer.

VR-Kompatibilitet och jämförelse

När det gäller VR-kompatibilitet, står ROG Ally ut från mängden. Dess kraftfulla APU och högkvalitativa skärm gör den idealisk för VR-applikationer, där snabb bearbetning och smidig bildåtergivning är avgörande. Jämfört med andra VR-kompatibla handhållna enheter, erbjuder ROG Ally en överlägsen balans mellan prestanda, bildkvalitet och bärbarhet.

ROG Ally är en teknisk bedrift som kombinerar AMD Ryzen™ Z1 Extreme APU:s kraft med en högkvalitativ skärm, vilket skapar en idealisk plattform för både traditionella och VR-spel. Dess förmåga att leverera högpresterande spelupplevelser i en bärbar formfaktor gör den till en attraktiv enhet för spelare som söker det bästa av båda världarna.

AMD

Design, ergonomi och användargränssnitt

ROG Ally framhäver en exceptionell kombination av design, ergonomi och användargränssnitt, vilket gör den till en av de mest användarvänliga och anpassningsbara handhållna spelkonsolerna på marknaden.

Ergonomisk design och användarvänlighet

ROG Ally är utformad med spelarens komfort i åtanke. Dess ergonomiska design säkerställer att enheten är bekväm att hålla under långa spelsessioner. Viktbalansen och knapparnas placering har noggrant optimerats för att minska trötthet och ge en intuitiv spelupplevelse.

ROG Armoury Crate SE: En hjärna för anpassning

Kärnan i ROG Ally’s anpassningsmöjligheter är ROG Armoury Crate SE. Detta program ger användarna full kontroll över deras enhet, från systeminställningar till belysning. Med Armoury Crate SE kan spelare hantera sin spelbibliotek, konfigurera kontrolllägen, anpassa Aura Sync-belysning och övervaka systeminformation i realtid.

Anpassningsmöjligheter för spelare

Armoury Crate SE erbjuder omfattande anpassningsalternativ. Användare kan skräddarsy nyckelbindningar, stickkänslighet och haptisk feedback för varje spel individuellt. Detta ger en unik och personlig spelupplevelse, anpassad efter varje spelares preferenser.

Integrerad kontroll och övervakning

Förutom spelanpassningar, tillhandahåller Armoury Crate SE verktyg för att övervaka och justera enhetens prestanda. Användare kan enkelt växla mellan olika driftlägen, justera skärmens färginställningar och hantera anslutningar, allt från ett centralt gränssnitt.

ROG Ally, med sin ergonomiska design och den kraftfulla Armoury Crate SE-programvaran, erbjuder en oöverträffad nivå av anpassning och användarvänlighet. Denna kombination av hårdvara och mjukvara gör det möjligt för spelare att dyka in i sina spelvärldar med fullständig kontroll och komfort.

Prissättning, tillgänglighet och framtida utsikter

ROG Ally, ASUS:s innovativa handhållna spelkonsol med Windows 11, är en enhet som kombinerar kraftfull prestanda med bärbarhet och erbjuder en högkvalitativ spelupplevelse. Den är prissatt från 7 333 k kronor och finns tillgänglig för köp via ASUS eShop och Best Buy. Med en AMD Ryzen™ Z1 Extreme APU och en 120Hz-skärm, är ROG Ally utformad för att leverera en överlägsen spelupplevelse i ett portabelt format.

Aktuell prissättning

ROG Ally’s prissättning på $599.99 gör den till ett konkurrenskraftigt alternativ inom segmentet för handhållna spelkonsoler. Dess tillgänglighet genom välkända återförsäljare som ASUS eShop och Best Buy underlättar för konsumenter att köpa enheten.

Framtida uppdateringar och VR-Kompatibilitet

Även om det för närvarande inte finns någon specifik information om framtida uppdateringar eller förbättringar som rör VR-kompatibilitet, kan man förvänta sig att ASUS kommer att fortsätta att utveckla och förbättra ROG Ally, särskilt med tanke på företagets rykte för innovation. Det är rimligt att anta att framtida uppdateringar kan inkludera förbättrad VR-kompatibilitet och andra funktioner som ytterligare förbättrar spelupplevelsen.

Spekulationer och förväntningar från branschen och användare

ROG Ally har mottagit positiva recensioner för sin prestanda, design och spelkomfort. Den ses som en stark konkurrent till andra portabla spelkonsoler, såsom Steam Deck, med sitt Windows 11-operativsystem som möjliggör ett brett utbud av PC-spel. Enhetens ergonomiska design, höguppdateringsfrekvensskärm och kraftfulla AMD Ryzen Z1 Extreme-processor är särskilt uppskattade för att förbättra spelupplevelsen.

Slutsats och rekommendationer

ROG Ally utmärker sig för sin höga prestanda, kvalitetsdisplay och ergonomiska design, vilket gör den till ett starkt val för spelare som söker en bärbar PC-spelupplevelse. Den rekommenderas särskilt för dem som är intresserade av att spela ett brett utbud av PC-spel, inklusive AAA-titlar, på språng. Dock kan de som specifikt letar efter VR-upplevelser behöva vänta på ytterligare uppdateringar eller välja en annan enhet som är mer inriktad på VR-kompatibilitet.

Senaste inläggen