Meta Quest 3: Uppföljaren till VR:s mest populära headset

Meta connect Meta Quest 3
 • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
 • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
 • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
 • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
 • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
 • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

 • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
 • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Efter förra årets lansering av Quest Pro, som mötte en del kritik på grund av dess höga pris och överflödiga funktioner, har Meta nu presenterat uppföljaren till marknadens mest populära VR-headset: Quest 3. Denna nya enhet verkar vara exakt vad entusiasterna har väntat på.

När vi reflekterar över det senaste årtiondet inom VR, är det svårt att inte känna en känsla av förundran. Från de första ostadiga stegen med klumpiga headset till dagens sofistikerade enheter, har resan varit intet mindre än fenomenal. Och nu, med lanseringen av Meta Quest 3, står vi på tröskeln till en ny era.

Beställ Meta Quest 3 annons

Meta Connect 2023: En tillbakablick

Meta Connect 2023, som nyligen avslutades, blev en milstolpe där teknikens framkant mötte visionära idéer och skissade upp framtidens digitala landskap. Under detta minnesvärda event avtäcktes en rad innovationer, med särskilt fokus på metaversumets potential. Ett av de mest framstående avslöjandena var Meta Quest 3, ett VR-headset som lovar att omdefiniera vår upplevelse av den virtuella verkligheten.

Meta Quest 3, med sina banbrytande funktioner och tillbehör, står som en symbol för hur långt tekniken har kommit och var den är på väg. Från dess kraftfulla prestanda till dess förmåga att smälta samman den fysiska och digitala världen, representerar detta headset en ny era av interaktion och upptäckt.

Efter att ha bevittnat de spännande presentationerna och demonstrationerna på Meta Connect 2023, är det tydligt att Meta är på rätt spår för att skapa en framtid där tekniken berikar våra liv på sätt vi tidigare bara kunnat drömma om.

Introduktion

För dem som är nya inom VR, låt oss ge er en snabb översikt: VR, eller virtuell verklighet, är en teknik som låter oss kliva in i digitala världar, skapade för att efterlikna eller helt och hållet omdefiniera vår fysiska verklighet. Och medan den fysiska världen vi lever i är rik och komplex, erbjuder sammanslagningen av digitala och fysiska världar oändliga möjligheter.

Meta Quest 3 är inte bara en förbättring av dess föregångare; det är en revolution. Tänk er att kunna byta ut er traditionella TV mot en virtuell biograf som ni kan bära med er vart ni än går. Eller att kunna ha ett möte där vissa deltagare är tusentals kilometer bort, men känns som om de sitter rakt över bordet tack vare avatars. Och tänk er att dessa avatars kan drivas av AI, redo att assistera med uppgifter eller till och med delta i konversationen.

Men varför är detta så banbrytande? För första gången ser vi en sann fusion av vår fysiska värld med den digitala. Tidigare var VR mest en flykt från verkligheten, men med Meta Quest 3 blir det en förlängning av den. Ungdomar kan uppleva spel på nivåer de aldrig trodde var möjliga, medan äldre generationer kan återuppleva minnen eller besöka platser de aldrig trodde de skulle se igen.

Tekniken bakom Meta Quest 3 är också värd att nämna. Med avancerade ”mixed reality”-funktioner kan digitala objekt integreras i vår fysiska värld, skapande en hybridverklighet. Och med framsteg inom AI kan dessa digitala världar bli mer responsiva och anpassningsbara än någonsin.

Så, oavsett om du är en VR-veteran eller nybörjare, är Meta Quest 3 en portal till en värld av möjligheter. Det är inte bara nästa steg inom VR; det är ett jättekliv mot framtiden.

Vad är mixed reality?

Mixed Reality (MR) är en teknik som kombinerar den verkliga världen med den digitala för att skapa en ny miljö där fysiska och digitala objekt samexisterar och interagerar i realtid. Till skillnad från traditionell virtuell verklighet (VR), som skapar en helt digital miljö, eller förstärkt verklighet (AR), som lägger digitala objekt över den verkliga världen, blandar MR de två för att skapa en mer integrerad upplevelse. Resultatet är en hybridverklighet där användare kan interagera med både fysiska och digitala objekt.

Mixed Reality tar steget in i strålkastarljuset med Meta Quest 3

När vi talar om framtidens teknik kan vi inte ignorera den banbrytande roll som Meta Quest 3 spelar inom Mixed Reality. Meta Quest 3 står stolt som världens första mainstream-headset designat specifikt för mixed reality. Det är inte bara en uppgradering från tidigare modeller; det är en revolution inom VR-teknik. Med dubbla grafikprocessorkraften jämfört med Quest 2, är Quest 3 också den första enheten som presenterar den nya Snapdragon XR2 Gen 2-plattformen, utvecklad i samarbete med Qualcomm Technologies.

Det som verkligen skiljer Quest 3 från mängden är dess förmåga att förstå och interagera med ditt fysiska utrymme. Tänk dig att kunna öppna en portal till ”Upside Down” från ditt vardagsrum, precis som i Stranger Things VR. Denna nivå av immersion är vad MR handlar om, och med Quest 3 blir det verklighet.

För de som är oroliga för brist på innehåll, oroa dig inte. Quest 3 kommer med ett imponerande bibliotek av spel och upplevelser för alla smaker. Det väntas över 100 nya och uppgraderade titlar detta år, varav många kommer att inkludera mixed reality-funktioner. Och tack vare bakåtkompatibiliteten får användarna tillgång till ett enormt bibliotek av över 500 VR- och MR-upplevelser från start. Som grädde på moset kommer Xbox Cloud Gaming till Quest i december, vilket ger användarna möjlighet att spela toppspel som Halo Infinite, Minecraft Legends och Forza Horizon 5.

Med ett startpris på $499.99 USD och en lanseringsdatum den 10 oktober, är det dags att förbereda sig för framtiden med Meta Quest 3.

Meta Quest 3: Tekniska specifikationer och framsteg inom mixed reality

EgenskapBeskrivning
Pris128GB för $499.99 och 512GB-modell för $649
Lanseringsdatum10 oktober
UpplösningDubbla 2064 x 2208 pixel skärmar (jämfört med Quest 2’s 1832 x 1920 pixels per öga)
ProcessorAndra generationens Qualcomm Snapdragon XR2 (dubbelt så snabb grafikprestanda som Quest 2’s första generation XR2)
KontrollerFörbättrade från Quest 2, liknar Quest Pro men utan inbyggda kameror
BatteritidMellan 2 och 3 timmar
Vikt515 gram (jämfört med Quest 2’s 503 gram)
Lagringsalternativ128GB och 512GB
Mixed Reality-funktionerTvå färgkameror för passthrough, förbättrad jämfört med Quest Pro och Quest 2
DjupsensorJa, för att skanna den fysiska omgivningen med större noggrannhet
KompatibilitetBakåtkompatibel med Quest 2’s spel och upplevelser, samt Xbox Cloud Gaming
Design och komfortSportigare design, mjukare ansiktsmask, Y-formad rem för att rymma hårknutar, fokus- och linsjusteringsfunktioner
Mixed Reality-upplevelserFörbättrade jämfört med tidigare modeller, inklusive spel och appar som utnyttjar MR-teknik

AI:s framsteg och inverkan på vardagen

1. Introduktion till AI:s Framsteg Trots att AI har gjort stora framsteg under det senaste året har många ännu inte upplevt denna teknik på första hand. Genom att integrera toppmodern AI i appar som miljarder människor redan använder kan Meta förändra detta.

2. Emu: Bildgenerering med Text Meta har introducerat Emu, en bildgenereringsmodell som omvandlar dina textinstruktioner till högkvalitativa, fotorealistiska bilder på bara några sekunder. Med hjälp av Emu och Llama 2-teknik kan användare skapa egna AI-klistermärken för att göra konversationer mer levande.

3. Nya Funktioner på Instagram Två nya funktioner, ”restyle” och ”backdrop”, kommer snart till Instagram. Dessa funktioner använder Emu-teknik för att omvandla dina foton eller skapa AI-genererade bilder tillsammans med vänner. Med dessa verktyg kan användare förändra sina bilder på kreativa sätt och ändra bakgrunden baserat på beskrivande instruktioner.

4. Framtiden för AI: Mångfald snarare än Enhetlighet Meta tror inte på en enda superintelligent AI. Istället ser de en framtid där olika AIs används för olika ändamål, från informationssökning till underhållning. Meta introducerar AI-studio, en plattform för att skapa AIs som kan interagera över hela Meta-universumet av produkter.

5. Möt Meta AI och Andra Karaktärer Meta AI är en ny assistent som användare kan interagera med som en person. Förutom Meta AI har Meta skapat andra AI-karaktärer med unika personligheter och funktioner, som Victor, Dungeon Master och sous chef Max.

6. Möjligheter för Alla att Skapa AI Meta vill ge alla möjlighet att skapa sina egna AIs. AI-studio kommer att tillåta utvecklare att bygga tredjeparts AIs för Metas meddelandetjänster. Meta arbetar även på verktyg som låter icke-programmerare skapa sina egna AIs.

7. Utmaningar och Ansvar med Generativ AI Medan generativ AI erbjuder otaliga möjligheter, medför det också nya utmaningar. Meta investerar tid och ansträngning för att säkerställa att de hanterar dessa utmaningar på rätt sätt, inklusive att träna modeller enligt Metas säkerhetsriktlinjer och samarbeta med externa experter.

8. Framtiden för AI Den kommande generationen av artificiell intelligens kommer att möjliggöra en mängd olika upplevelser och interaktioner, vilket kommer att förändra hur människor, företag och skapare använder alla Metas produkter.

Meta connect Meta Quest 3

Meta’s VR-Headset: Kvalitet till överkomliga priser

Meta fortsätter att imponera med sina VR-headset, och Quest 3 är inget undantag. Trots att det inkluderar avancerade Mixed Reality (MR) funktioner, är Quest 3 överraskande prisvärt, särskilt när man jämför det med Quest Pro. Efter en betydande prissänkning kostar Quest Pro fortfarande ungefär dubbelt så mycket som Quest 3. En av anledningarna till denna prisskillnad kan vara att Quest 3 saknar ögonspårning, en funktion som finns tillgänglig på både Quest Pro och PSVR 2.

När det kommer till prissättning ligger Quest 3’s basmodell med 128GB lagring på $499, vilket är $200 mer än Quest 2 som säljs för $299. Den mer avancerade 512GB-modellen av Quest 3 är prissatt till $649. Denna prissättning är inte alls orimlig, särskilt när man beaktar att den ligger i samma prisklass som PSVR 2, utan att räkna in kostnaden för en PlayStation 5.

Det är spännande att se vad utvecklare kan göra med Quest 3:s uppgraderade specifikationer för full VR. Och även om Meta ser MR som framtiden för Quest-serien, är det tydligt att de fortsätter att erbjuda kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser, vilket gör dem till ett attraktivt val för VR-entusiaster.

En titt på tillbehör till Meta Quest 3

 1. Meta Quest 3 Bärkasse – Pris: $69.99 USD
  • En praktisk bärkasse designad specifikt för Meta Quest 3, vilket gör det enkelt att ta med ditt headset vart du än går.
 2. Meta Quest 3 Laddningsdocka – Pris: $129.99 USD
  • En dedikerad laddningsdocka som ger enkel och snabb laddning av ditt Meta Quest 3-headset.
 3. Meta Quest Aktiva Remmar – Pris: $39.99 USD
  • Speciellt designade remmar som ger extra komfort och stabilitet under längre VR-sessioner.
 4. Meta Quest 3 Silikon Ansiktsgränssnitt – Pris: $39.99 USD
  • Ett silikonbaserat ansiktsgränssnitt som erbjuder en bekväm och hygienisk upplevelse, särskilt under längre användning.
 5. Meta Quest 3 Ansiktsgränssnitt & Huvudrem (Elemental Blue) – Pris: $49.99 USD
  • Ett kombinerat paket som inkluderar både ett ansiktsgränssnitt och en huvudrem i en snygg Elemental Blue-färg.
 6. Meta Quest 3 Ansiktsgränssnitt & Huvudrem (Blood Orange) – Pris: $49.99 USD
  • Ett annat kombinerat paket som inkluderar både ett ansiktsgränssnitt och en huvudrem, denna gång i en iögonfallande Blood Orange-färg.
Beställ Meta Quest 3 annons

Frågor och svar

Vilka applikationer kan jag ladda ner för Quest 3?

Meta Quest-plattformen öppnar dörren till över 500 aktiviteter. Användare kan utforska populära applikationer som ”Beat Saber”, ”Vader Immortal” och ”Fitness VR”. För tidigare Quest-användare erbjuder bakåtkompatibiliteten möjligheten att återuppleva favoritappar och spel på den nya enheten, vilket gör övergången sömlös och bekant.

Är Quest 3 lämplig för familjen?

Säkerhet och trygghet är kärnvärden för Meta, särskilt när det gäller familjeanvändning av deras produkter. Med detta i åtanke har Meta utvecklat ”Meta Quest Föräldraöversiktsfunktioner”. Denna funktion är en samling av intuitiva verktyg som ger föräldrar och vårdnadshavare möjlighet att sätta gränser och övervaka användningen av headsetet.

Oavsett om det handlar om att begränsa speltid, övervaka nedladdat innehåll eller säkerställa att yngre användare inte stöter på olämpligt material, ger dessa verktyg föräldrar sinnesro när hela familjen utforskar den virtuella världen. Med Meta Quest 3 kan familjer dyka in i VR-upplevelser tillsammans, med vetskapen om att säkerheten alltid är i fokus.

Hur mycket lagringsutrymme behöver jag?

Ditt lagringsbehov varierar beroende på ditt användningsområde. Kom ihåg att applikationer och spel med förbättrad grafik och funktionalitet kommer att uppta mer utrymme.

Vad bör jag göra om jag har receptbelagda glasögon?

Först, när headsetet inte används, justera linsavståndet med hjälp av djupkontrollknapparna på det inbyggda ansiktsgränssnittet. Här är en steg-för-steg-guide:

 1. Lyft försiktigt headsetarmarna.
 2. Hitta ögonlättnadsknapparna bredvid linserna inuti gränssnittet.
 3. Tryck på knappen på ena sidan, håll i gränssnittets kant och skjut det för att justera avståndet.
 4. Gör likadant på den andra sidan. Dessutom har Meta samarbetat med Zenni® för att erbjuda receptbelagda linser.

Senaste inläggen