Apple tar VR till nästa nivå: Spårar nu hundar och katter med sin ’Vision’ ramverk

a dog and a cat laying in the grass
 • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
 • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
 • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
 • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
 • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
 • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

 • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
 • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Har du någonsin undrat hur det skulle vara om ditt husdjur kunde bli en del av din virtuella verklighet? Tänk om du kunde se din katt eller hund i din VR-värld, med alla sina rörelser och beteenden intakta? Apple har nyligen uppdaterat sitt ’Vision’ ramverk för att göra just detta möjligt. Låt oss dyka djupare in i detta.

Vad är Apple’s ’Vision’ ramverk?

Först och främst, låt oss prata om vad Apple’s ’Vision’ ramverk faktiskt är. Det är en uppsättning verktyg som Apple tillhandahåller utvecklare för att skapa mer interaktiva och engagerande upplevelser för iOS och iPad-appar. Dessa verktyg använder datorseende-teknik för att identifiera och spåra objekt i realtid, vilket öppnar upp en värld av möjligheter för apputvecklare.

Den senaste uppdateringen: Spårning av husdjur

Den senaste uppdateringen till ’Vision’ ramverket tar dessa möjligheter till en helt ny nivå. Nu kan ramverket identifiera och spåra skelettpositionen hos hundar och katter. Detta innebär att utvecklare kan skapa appar som interagerar med dina husdjur på ett helt nytt sätt.

Hur fungerar det?

Systemet kan arbeta med videor i realtid och på foton. Det är också kapabelt att spåra skelettpositionen hos människor, vilket ger utvecklare sex spårade ’ledgrupper’ att arbeta med. Dessa beskriver kollektivt positionen av djurets kropp. De spårade ledgrupperna inkluderar:

 1. Huvud: Öron, ögon, nos
 2. Framben: Höger ben, vänster ben
 3. Bakben: Höger bakben, vänster bakben
 4. Svans: Svansstart, svans mitten, svansända
 5. Bål (hals)
 6. Alla (innehåller alla spårade punkter som representerar en komplett skelettpose)

Ja, du läste rätt, systemet har ’svansspårning’ och ’öronspårning’, så din hunds svansviftningar och hängande öron kommer inte att missas.

Vad mer kan det göra?

Systemet stöder upp till två djur i scenen åt gången och kan, förutom att spåra deras position, också identifiera en katt från en hund. Så om du någonsin har haft problem med att skilja din katt från din hund, har Apple nu en lösning för dig!

Vad betyder detta för VR?

Trots likheten i namn med Vision Pro headset, är det ännu inte klart om Apple kommer att exponera ’Vision’ datorseende-ramverk för utvecklare av headsetet. Men det kan mycket väl vara samma grund som gör att enheten kan identifiera människor i rummet runt dig och blekna dem in i den virtuella vyn så att du kan prata med dem.

Detta kan också ha varit en anledning till att bygga ut detta djurspårningssystem från första början – så att du inte snubblar över Fido när du dansar runt i rummet i ditt nya Vision Pro headset. Även om vi ännu inte har kunnat bekräfta att systemet kommer att fungera med husdjur.

Framtiden för VR och husdjur

Med denna nya teknik kan vi börja tänka på hur VR kan integrera våra husdjur i upplevelsen. Tänk dig att spela ett spel där din hund kan jaga virtuella bollar, eller där din katt kan interagera med virtuella leksaker. Eller kanske en app som låter dig se världen genom ditt husdjurs ögon. Möjligheterna är oändliga.

Avslutande tankar

Apple fortsätter att pressa gränserna för vad som är möjligt med VR och datorseende-teknik. Med denna senaste uppdatering till ’Vision’ ramverket, kan vi förvänta oss att se ännu mer spännande och innovativa appar som tar VR till nästa nivå. Så håll ögonen öppna, VR-entusiaster, framtiden för VR är här, och den inkluderar nu våra fyrbenta vänner!

Senaste inläggen