Utforska avkoppling och meditation genom VR: De 8 bästa spelen

woman in black and white dress sitting on bed
  • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
  • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
  • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
  • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
  • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
  • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

  • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
  • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

I dessa tider kan det vara skönt att kunna fly från allt, om så bara för en kort stund. I den här bloggposten kommer vi att dyka in i VR-spel och upplevelser som fokuserar på avkoppling och meditation. Vi kommer att täcka appar på Quest 2, Oculus PC, SteamVR och PSVR, så det finns något för alla, inklusive några spel som är gratis – kan det bli bättre?

Nature Relaxation

theBlu (Oculus PC, SteamVR)

För bara $6 (64,97 kr) tar theBlu dig under vattnet för att komma nära och personligt med vackra marina scener och skapelser. Många kommer att känna igen den ikoniska valmötet i denna app som en favorit första gången-demo för nya VR-användare, men den fullständiga versionen har två ytterligare scener som går utöver det ursprungliga, inklusive extra funktioner som möjligheten att ta bilder. Appen har också ett dedikerat ’Ambient Mode’ som helt enkelt låter dig sitta, ostört, i det djupa blå.

Real VR Fishing (Quest, Oculus PC)

För $20 (216,55 kr) kan du antagligen gissa vad det här handlar om… men du kanske inte förväntar dig att appen har några ganska vackra miljöer, även på Quest-versionen. Så ja, du kommer att fiska och du kan ta det så snabbt eller långsamt som du vill. Överväg att sätta på lite musik eller till och med en podcast medan du kopplar av och väntar på den stora fångsten. Real VR Fishing stöder också multiplayer så du kan fiska med vänner (tyvärr är multiplayer inte plattformsöverskridande mellan Quest och Oculus PC-versionerna).

Musikalisk avkoppling

Tetris Effect (Quest, Oculus PC*, SteamVR, PSVR)

För $30-$40 (320 – 430 kr) är Tetris Effect klassisk Tetris-spelupplevelse insvept i en audiovisuell upplevelse som unikt åtföljer varje spelomgång. När du manövrerar blocken kommer du att höra ljud som passar in i takten. Förlora dig inte för mycket i syn- och ljudupplevelserna, eftersom vissa av nivåerna kommer att kräva skicklighet och övning för att slutföra, även på ’Normal’ svårighetsgrad. En efterlansering uppdatering till spelet har medfört plattformsöverskridande multiplayer till Tetris Effect så du kan vibba med vänner oavsett om de spelar i VR eller på en platt skärm.

Sheaf – Together EP (SteamVR)

Någonsin önskat att du kunde kryssa ner längs en oändlig motorväg, titta på träden, byggnaderna och stadsgatorna som passerar dig medan en synthwave-soundtrack passar perfekt till vibben? Artisten och musikern Sheaf har skapat just det – en kort VR-upplevelse som är handgjord för att passa ett tre spårs synthwave-album. För det fantastiska priset av gratis är detta ett självklart val.

Skapande & pusslande

Squingle (Quest, SteamVR)

För $15 (162,41 kr -med gratis demo) är Squingle ett av de spel som du kan titta på och fortfarande inte helt förstå vad du faktiskt ser. Men när du får spelet i dina händer blir allt klart: det är ett smart, trippigt och roligt pusselspel som spelar på VR: s spatiala styrkor. För att göra det enkelt är målet med Squingle att styra ett par snurrande bollar genom ett rör. Låter lätt nog, eller hur? Men som alla bra pusselspel börjar Squingle enkelt nog men introducerar svårare koncept när du går vidare – som en knapp som vänder bollarnas spin eller en som ändrar axeln på spinnet. Och röret? Det är faktiskt mer som en kosmisk tarm som pulserar med vridningar, svängar och parallella tunnlar.

Puzzling Places (Quest, PSVR)

För $15 (162,41 kr) är detta verkligen för pusselälskare. Puzzling Places är en serie av 3D-pussel gjorda av 3D-scanningar av verkliga platser. Att gå från platta pussel till 3D-pussel kommer att sträcka din hjärna på tillfredsställande nya sätt när du använder alla dina 2D-pusselstrategier (som att sortera efter färg, kanter och liknande) medan du lutar dig in i din spatiala resonemangskänsla för att hitta rätt förbindelser mellan bitarna. Ännu mer tillfredsställande – när du är klar har du en liten 3D-diorama att utforska!

Musikaliskt Skapande

Electronauts (Quest, Oculus PC, SteamVR, PSVR)

För $20 (216,55 kr) är Electronauts som en VR DJ-station med stödhjul. Även om du kan ta av stödhjulen om du är särskilt talangfull, är stödhjulen faktiskt en del av dragningskraften; Electronauts gör ett otroligt jobb med att låta dig uttrycka din inre musikaliska kreativitet även om du inte har instrumental talang. Spelet serverar cirka 80 spår, var och en fungerar som ett anpassat ljudkit med unika instrument, bakgrundsspår och mer. Och som en stor bonus är Oculus PC och SteamVR-versionerna av spelet multiplayer, vilket betyder att du kan jammas ut med en vän (tyvärr är Oculus PC och SteamVR-versionerna inte plattformsöverskridande multiplayer så se till att din vän köper på samma plattform). Spellistan är tung på EDM-sidan (även om det finns några lugna låtar att hitta) så om det inte är din kopp te kanske du vill leta någon annanstans.

HDrops: Rhythm Garden (SteamVR)

För $7 (75,79 kr) är Drops en musikaliskt fokuserad upplevelse där former som du placerar gör olika ljud när de träffas av fallande bollar. Med ett oändligt flöde av bollar kan du konstruera en kakofoni av ljud på flygande fot, lägga till nya former och skapa nya vägar när du går. Tänk på det som en Rube Goldberg-maskin, men för att skapa minimal, meditativ musik.

Avslutning

VR erbjuder en unik möjlighet att koppla av och meditera på sätt som traditionella medier inte kan. Oavsett om du vill utforska världen, skapa musik, lösa pussel eller bara koppla av med naturen, finns det ett VR-spel eller en upplevelse där ute för dig. Så varför inte ta en paus från vardagen och dyka in i en värld av avkoppling och meditation? Med dessa 8 fantastiska VR-spel och upplevelser har du gott om alternativ att välja mellan. Så sätt på dig ditt headset, koppla av och njut av resan!

Senaste inläggen