Legendary Tales till VR: Recension

Legendary Tales
 • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
 • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
 • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
 • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
 • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
 • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

 • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
 • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Visste du att Virtual Reality (VR) spelindustrin förväntas nå en omsättning av över 104 miljarder dollar år 2027? VR-spel transporterar spelare till fantastiska virtuella världar och erbjuder en unik spelupplevelse. Ett sådant spel är Legendary Tales, ett fantasy-action RPG som tar dig med på en spännande resa i VR.

Handling och spelvärld

Efter en kort handledning hamnar du som spelare i en förfallen stad som tidigare fungerade som centralpunkt i Legendary Tales:s Early Access-version. Spelets handling behandlar ett coolt koncept där den tidigare versionen fungerar som en prequel till det fullständiga spelet. Trots detta är den virtuella spelvärlden relativt linjär med några mindre utforskbara områden. Den främsta delen av spelet äger rum i handgjorda fängelsehålor som spelaren stöter på under sitt äventyr.

”Den virtuella spelvärlden är relativt linjär med några mindre utforskbara områden.”

Utforskning och tempo

Tyvärr lider Legendary Tales av en av de största svagheterna, nämligen dess tempo. Spelarens rörelsehastighet är extremt långsam jämfört med andra spel i genren. Även om det finns möjlighet att snabba på genom att använda mana för en snabb hastighetsökning, är det inte en hållbar lösning eftersom mana inte regenereras automatiskt.

Dessutom lider spelet av mörka miljöer som kan göra det svårt att se. Detta kan delvis åtgärdas genom att justera ljusstyrkan, men det är ingen riktig lösning på problemet.

Utforskningen i Legendary Tales erbjuder vackra och detaljerade miljöer att utforska, men det begränsade tempot kan göra det tråkigt och tidskrävande. Spelare kan stöta på hinder som kräver att de tar det långsamt, vilket kan minska känslan av äventyr och spänning.

Det är viktigt att notera att utforskning är en viktig del av spelet och kan belönas med upptäckten av gömda skatter och legendariska föremål. Ändå kan det långsamma tempot bli frustrerande för spelare som föredrar en mer actionfylld upplevelse.

Strid och karaktärsutveckling

Striden i Legendary Tales är fysikbaserad och ger en tillfredsställande spelupplevelse. Du kan använda olika vapen som svärd, stav, sköld eller till och med bara dina händer för att utföra parry-rörelser. Detta ger en känsla av att verkligen vara i strid, även om träffboxarna inte alltid är helt korrekta. Genom att vinna strider och nå maxnivå 50 kan du utveckla din karaktär. Statistik och färdigheter ökar beroende på vilka vapen och taktiker du använder. Du kan skapa en mix av olika färdigheter, men vissa senare strider kräver en strategi som fokuserar på en specifik förmåga.

För en mer detaljerad förståelse av stridssystemet och karaktärsutvecklingen, se tabellen nedan:

Karaktärsutveckling Stridssystem
 • Vinna strider
 • Nå maxnivå 50
 • Statistik och färdigheter ökar baserat på vapen och taktiker
 • Möjlighet att skapa mix av olika färdigheter
 • Fysikbaserad strid
 • Möjlighet att använda olika vapen (svärd, stav, sköld, händer)
 • Tillfredsställande parry-rörelser
 • Träffboxar kan vara oprecisa

Exempel på karaktärsutveckling:

Genom att använda olika vapen och färdigheter kan du anpassa din karaktär i Legendary Tales. Om du till exempel använder ett svärd kan du fokusera på att öka din fysiska styrka och närstridsfärdigheter. Å andra sidan, om du använder en stav, kan du utveckla din magiska kraft och distansattacker. Denna frihet att välja olika spelstilar ger dig möjlighet att skapa en unik karaktär som passar din spelstil.

Utmaningar och svårigheter

Legendary Tales erbjuder spelare en rad utmaningar och svårigheter att övervinna. En av de stora utmaningarna är att besegra bossar som har överdrivet mycket hälsa och orsakar enorma mängder skada. Många bosskamper kan vara långa, intensiva och utmanande, vilket kan vara frustrerande för spelare som inte är vana vid sådana svårigheter. För att slutföra dessa strider krävs det skicklighet, strategi och tålamod.

Det finns dock också andra utmaningar och svårigheter i spelet. En av dessa är bristen på möjlighet att omkonfigurera karaktärens färdigheter. Det innebär att spelarna inte kan anpassa sig till olika situationer genom att ändra sin karaktärs färdigheter och förmågor. Detta kan vara en betydande begränsning och kan göra det svårt för spelare att klara av vissa utmaningar och svårigheter.

Uttalande av en spelare:

”Jag tycker att utmaningarna i Legendary Tales är både stimulerande och frustrerande. Det är fantastiskt att känna adrenalinet flöda när man står inför en mäktig boss, men samtidigt kan det vara frustrerande när man kämpar i timmar utan att lyckas.” – Lisa, spelare

För att ta itu med dessa utmaningar och svårigheter krävs det tålamod, uthållighet och en strategisk tillvägagångssätt. Spelare kan experimentera med olika taktiker, vapen och förmågor för att hitta den bästa strategin för att övervinna hindren i spelet. Att lära sig av misslyckanden och anpassa sig till de svårigheter som uppstår kan vara nyckelfaktorer för att uppnå framgång i Legendary Tales.

Utmaningar och svårigheter Åtgärd
För svåra bossar Öka skicklighetsnivån genom att träna och välja rätt strategi
Brist på möjlighet att omkonfigurera karaktärens färdigheter Anpassa spelstil och utrustning för att övervinna utmaningar
Tålamod och uthållighet Uthärda och inte ge upp vid motgångar

Trots dessa utmaningar kan svårigheterna och belöningarna i Legendary Tales skapa en djup och tillfredsställande spelupplevelse för de spelare som är villiga att anta dem. Att övervinna svårigheter och klara av utmaningar kan ge en känsla av prestation och framgång. Genom att hålla sig engagerade och inte ge upp kan spelarna upptäcka den sanna glädjen och tillfredsställelsen med att spela Legendary Tales.

Kontrollsystem och spelupplevelse

Legendary Tales tillhandahåller en riklig mängd alternativ när det gäller kontrollsystem och förflyttning i spelet. Du har möjlighet att välja mellan teleportation och joystick-baserad rörelse för att anpassa din spelupplevelse efter dina egna preferenser. Dessutom kan du justera handpositioner och kontrollera vilken hand som är dominerande för att skapa en mer bekväm spelupplevelse.

Kombinationen av dessa olika kontrollalternativ kan ge en förbättrad känsla av närvaro och engagemang i spelet. Oavsett om du föredrar att teleportera dig runt spelvärlden eller använda joystick-baserad rörelse, har Legendary Tales alternativ för att passa dina behov.

Det är dock viktigt att notera att ibland kan spårningen vara något missvisande eller inte helt exakt. Detta kan påverka din precision och rörelse i spelet, vilket kan vara frustrerande i vissa situationer. Det är något som utvecklarna arbetar på att förbättra för att ge en mer sömlös spelupplevelse.

I multiplayer-läge kan det också finnas några mindre tekniska problem, men dessa förväntas bli åtgärdade i framtida uppdateringar för att säkerställa en smidig och problemfri spelupplevelse för alla spelare.

Sammanfattningsvis erbjuder Legendary Tales en mångfald av kontrollalternativ och anpassningsmöjligheter för att maximera din spelupplevelse. Även om det kan finnas vissa tekniska utmaningar, är spelet fortfarande en spännande VR-upplevelse som tar dig med på en episk äventyrsresa.

Legendary Tales kontrollsystem

Legendariskt byte och spelglädje

Ett av de mest spännande inslagen i Legendary Tales är möjligheten att hitta legendariska föremål. Dessa inkluderar ikoniska föremål som Captain Americas sköld, Mjolnir och andra unika vapen och föremål.

Trots att möjligheten att hitta dessa legendariska föremål är en av spelets starka sidor, är tillgången till dem främst baserad på tur. Det är inte enkelt att stöta på dem i spelets gång, vilket ger en extra känsla av spänning och belöning när det väl händer. Att få tag i dessa föremål kan innebära att spelaren måste utforska gömda områden, besegra svåra fiender eller lösa kluriga pussel. Det tillför en extra dimension av utmaning och belöning till spelet.

Bilden nedan visar några av de legendariska föremålen som spelarna kan hitta i Legendary Tales:

Föremål Karaktär Effekt
Captain Americas sköld Krigaren Ökad skada och försvar
Mjolnir Magikern Mäktiga åskattackskombinationer
Legendens svärd Riddaren Hög kritisk skada

Trots vissa mindre problem med fler spelare och serverproblem, lyckas Legendary Tales ändå leverera en underhållande och rolig spelupplevelse. Spelets utmaningar och belöningar ger en känsla av äventyr och spelglädje för spelare som kan se bortom sina svagheter.

Slutsats

Legendary Tales är ett spännande VR-spel som har potential att erbjuda en unik spelupplevelse. Spelet sticker ut genom sina RPG-element och möjligheten att hitta legendariska föremål som Captain Americas sköld och Mjolnir. Det finns inget tvivel om att spelet har sina starka sidor.

Trots detta kan vi inte bortse från de brister som Legendary Tales lider av. Det långsamma tempot kan vara frustrerande för spelare som är vana vid mer snabba och dynamiska actionspel. Utmanande bossar kan också ställa till problem, och det begränsade utrymmet för karaktärsanpassning kan kännas begränsande.

Men om du är en spelare som är villig att acceptera och övervinna dessa svagheter, kan Legendary Tales fortfarande erbjuda dig en intressant och underhållande spelupplevelse. Utforska de handgjorda fängelsehålorna, utveckla din karaktär och kämpa för att hitta de legendariska föremålen som kan förändra spelets dynamik. Anpassa dig till spelets tempo och utmana dig själv för att uppnå framgång. Legendary Tales kan vara värt att ge en chans om du är en äventyrlig spelare som söker en unik VR-upplevelse.

FAQ

Vad är Legendary Tales?

Legendary Tales är ett fantasy-action RPG-spel som är tillgängligt på PC VR och PSVR 2. Det stödjer också online co-op och utvecklades av Urban Wolf Games Inc.

Hur mycket kostar Legendary Tales?

Priset för Legendary Tales är .99.

Vilka plattformar är spelet tillgängligt på?

Legendary Tales är tillgängligt på PC VR och PSVR 2.

Vilket företag utvecklade Legendary Tales?

Urban Wolf Games Inc. är företaget som utvecklade Legendary Tales.

Vilken typ av spel är Legendary Tales?

Legendary Tales är ett fantasy-action RPG-spel.

Vad handlar spelet om?

Själva spelet handlar om en förfallen stad och spelaren utforskar fängelsehålor för att avancera i äventyret.

Vilka är de stora svagheterna i spelet?

Spelets långsamma tempo och mörka miljöer är några av dess svagheter.

Hur fungerar striden i spelet?

Striden i Legendary Tales är fysikbaserad och spelaren kan använda olika vapen och taktiker för att utveckla sin karaktär och vinna strider.

Vilken utmaning finns det i spelet?

En utmaning i spelet är att övervinna bossar som har mycket hälsa och orsakar stor skada.

Finns det olika kontrollalternativ i spelet?

Ja, Legendary Tales erbjuder både teleportation och joystick-baserad förflyttning, samt möjlighet att anpassa handpositioner och kontrollera dominant hand.

Kan man hitta legendariska föremål i spelet?

Ja, spelets ena starkaste aspekt är möjligheten att hitta legendariska föremål såsom Captain Americas sköld, Mjolnir och andra unika vapen och föremål.

Vad är slutsatsen om Legendary Tales?

Legendary Tales har potential att erbjuda en spännande VR-upplevelse med sina unika RPG-system och legendariska föremål, men lider av vissa svagheter såsom långsamt tempo, utmanande bossar och begränsad karaktärsanpassning.

Senaste inläggen