Cloudhead Games avslöjar: Två banbrytande VR-spel under utveckling!

Cloudhead Games
 • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
 • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
 • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
 • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
 • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
 • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

 • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
 • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Våra virtuella drömmar blir verklighet när Cloudhead Games meddelar spännande nyheter. Studion, som är känd för sin enastående inverkan på VR-världen, är just nu helt fokuserad på att utveckla inte ett, utan två revolutionerande VR-spel. Detta kommer att vara deras första spelutgivningar sedan 2019 och förväntningarna är skyhöga.

Cloudhead Games har alltid varit i framkant av VR-spelutveckling och har konsekvent levererat banbrytande spel som tar virtuell verklighet till en ny nivå. Studio har tidigare tagit fram spel som The Gallery – Episode 1: Call of the Starseed och Pistol Whip, som har blivit otroligt framgångsrika och hyllade av både spelare och kritiker.

Det är med spänning vi väntar på mer information om dessa kommande VR-spel och vad Cloudhead Games har i beredskap för oss. Följ med oss när vi utforskar den spännande världen av Cloudhead Games och deras banbrytande VR-spelutveckling.

Om Cloudhead Games

Cloudhead Games är en erfaren och framgångsrik VR-studio som alltid har varit nyskapande och framåtblickande. Redan under Oculus Rift DK1 och DK2-tiden var studion aktivt involverad i att utforma spel för VR-rörelsekontroller, trots att inga headset på marknaden hade rörelsekontroller förrän 2016. De har också varit med och etablerat flera VR-fortbewegningsmekaniker som nu har utvecklats till branschstandarder. Efter lanseringen av The Gallery – Episode 1: Call of the Starseed (2016) och Episode 2: Heart of the Emberstone (2017) började Cloudhead Games fokusera på fristående VR-headset.

”Vi ville dra nytta av möjligheterna och begränsningarna hos det första Quest-headsetet och skapa spel som utnyttjar dess potential till fullo”, säger Cloudhead Games grundare.

Efter dedikerat arbete lanserade studion till slut ett innovativt VR-rytm-skjutspel, Pistol Whip, år 2019. Spelet blev snabbt populärt bland VR-entusiaster och fick positiva recensioner för sin unika kombination av action, musik och rytmspelande.

Varför är Cloudhead Games unikt?

Cloudhead Games kändes för att kombinera teknisk expertis med innovativ design. Studion är alltid i framkant när det gäller att utforska nya möjligheter inom VR-spelutveckling. Genom sitt kontinuerliga arbete att skapa banbrytande spel och driva VR-branschen framåt har Cloudhead Games etablerat sig som en av de mest framstående studiorna inom VR.

För att få en bättre förståelse för deras framgång kan vi titta på följande tabell för att jämföra deras spel med andra framstående VR-titlar:

Spel År Genre Betyg
Pistol Whip 2019 VR-rytmskjutspel 9/10
Beat Saber 2018 VR-rytmsspel 10/10
The Gallery – Episode 1: Call of the Starseed 2016 VR-pusselspel 8/10

Som tabellen visar har Cloudhead Games verkligen lyckats med att skapa högkvalitativa VR-spel som har nått en bred publik och fått betydande erkännande.

Successen med Pistol Whip

Pistol Whip är ett av de mest framstående VR-spelen från Cloudhead Games. Trots att det inte har nått samma nivå av framgång som Beat Saber, anses det vara ett av de bäst betygsatta och populäraste spelen inom VR-världen.

Spelets framgång har gett Cloudhead Games möjlighet att kontinuerligt förbättra och uppdatera spelet. De har lagt till fler banor, musik och spellägen för att skapa en ännu mer engagerande spelupplevelse. Pistol Whip erbjuder nu betydligt mer innehåll än vid lanseringen, vilket gör att spelarna kan njuta av en varierad och dynamisk spelvärld.

En av de stora fördelarna med uppdateringarna är att allt nytt innehåll har varit gratis för befintliga ägare av spelet. Detta har fortsatt att ge en ökad spelarbas och en lojal fanbase för Cloudhead Games.

”Pistol Whip har verkligen blivit ett måste-spel för VR-entusiaster. Den unika kombinationen av rytm och action ger en intensiv och adrenalinfylld spelupplevelse.” – VR Gaming Magazine

Toppfunktioner i Pistol Whip:

 • Spännande rytm- och skjutspel
 • Dynamisk musik som drivs av spelarens handlingar
 • Olika banor och spellägen för variation
 • Utmanande fiender och intensiva strider
 • Kontinuerliga uppdateringar med nytt innehåll

Så här spelar du Pistol Whip:

 1. Sätt på ditt VR-headset och starta spelet.
 2. Utrusta dig med dina virtuella pistoler och förbered dig för action.
 3. Rytmen i musiken kommer att styra fiendernas rörelser.
 4. Skjut och träffa målen i takt med musiken.
 5. Utför imponerande skottsekvenser med precision och snabbhet.
 6. Slutför varje bana för att låsa upp nya utmaningar och uppdateringar.
Fakta om Pistol Whip
Utvecklare Cloudhead Games
Genre Rytm- och skjutspel
Plattformar Oculus Quest, PlayStation VR, PC VR
Releasedatum 2019
Mottagande Överväldigande positivt

Cloudheads nya spel

En talesperson för Cloudhead Games har avslöjat att studion har delat upp sitt team för att kunna arbeta på två helt nya VR-spel samtidigt. De har arbetat med prototyper och utvärderat ny hårdvara i sitt innovationscenter, Cloudhead Labs. De är nu flera månader in i produktionen av spelen och kommer inom en snar framtid att avslöja mer information om projekten. Det har klargjorts att inget av de nya spelen kommer att vara en uppföljare till Pistol Whip.

Releaseplaner och möjliga exklusiva avtal

Eftersom projektet redan är flera månader in i produktionen kan man förvänta sig att spelen inte kommer att släppas förrän tidigast sent 2024, och det är möjligt att de inte kommer ut förrän 2025. Cloudhead Games har tidigare varit en mycket mångsidig studio och deras spel har funnits tillgängliga på alla stora VR-plattformar. Även om det troligtvis kommer vara fallet även för de kommande spelen, är det möjligt att studion kan få exklusiva avtal med vissa utgivare, även om sådana avtal har varit ovanliga på senare år.

Eftersom Cloudhead Games har etablerat sig som en framstående VR-studio och levererat spel av hög kvalitet är det troligt att deras kommande VR-spel kommer att vara efterlängtade. Med tanke på tidigare framgångar är det också möjligt att studion kan komma att ingå exklusiva avtal med utgivare, vilket kan begränsa tillgängligheten för vissa plattformar.

Framtiden för Cloudhead Games

Efter den framgångsrika lanseringen av Pistol Whip och med två nya spel under utveckling är det spännande att se vad Cloudhead Games kommer att åstadkomma härnäst. Studion har samlat på sig stor erfarenhet och kunskap från sina tidigare projekt och har alltid varit framstående inom VR-spelande. Med deras banbrytande innovationer och engagerande spel har de etablerat sig som en av de ledande aktörerna i branschen. Nu när de arbetar med att utveckla ytterligare två spel, kan vi förvänta oss ännu mer fantastiska upplevelser från studion.

Den tidigare framgången med Pistol Whip har visat att Cloudhead Games har fingertoppskänsla för VR-spel. Genom att kombinera action, rytmbaserat spelande och en unik atmosfär har de skapat ett spel som har tagit VR-världen med storm. Med denna erfarenhet kommer de att kunna ta sina kommande spel till en helt ny nivå.

Det är fortfarande en gåta vad de nya spelen kommer att handla om. Cloudhead Games har varit bra på att hålla projekten hemliga och överraska spelarna med något helt nytt och oväntat. Det enda vi kan vara säkra på är att de kommer att fortsätta att utmana gränserna för vad som är möjligt inom VR-spelande och erbjuda spelare unika och minnesvärda upplevelser. Vi ser fram emot att få mer information om de kommande projekten och var studion kommer att satsa härnäst.

FAQ

Vilka VR-spel utvecklar Cloudhead Games?

Cloudhead Games håller på att utveckla två helt nya VR-spel.

När kommer de nya VR-spelen att släppas?

Eftersom projekten redan är flera månader in i produktionen förväntas spelen inte släppas förrän tidigast sent 2024 eller eventuellt 2025.

Kommer de nya spelen att vara uppföljare till Pistol Whip?

Nej, ingen av de nya spelen kommer vara en uppföljare till Pistol Whip.

Vilka VR-plattformar kommer de nya spelen att vara tillgängliga på?

Även om inga specifika detaljer har avslöjats ännu, har Cloudhead Games tidigare gjort sina spel tillgängliga på alla stora VR-plattformar.

Finns det möjlighet till exklusiva avtal med utgivare för de nya spelen?

Det är möjligt att studion kan få exklusiva avtal med vissa utgivare, även om sådana avtal har varit ovanliga på senare år.

Vad kan vi förvänta oss av Cloudhead Games i framtiden?

Efter den framgångsrika lanseringen av Pistol Whip och med två nya spel under utveckling är det spännande att se vad Cloudhead Games kommer att åstadkomma härnäst. Vi ser fram emot att få mer information om de kommande projekten och var studion kommer att satsa härnäst.

Senaste inläggen