Hur kirurger kan använda VR under operation

En man använder VR-glasögon inför operation
  • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
  • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
  • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
  • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
  • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
  • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

  • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
  • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Inledning

Framtidens kirurgi kan förändras avsevärt tack vare tillämpningen av VR (virtuell verklighet). Ett nyckelområde där denna banbrytande teknik skapar revolutionerande framsteg är inom neurokirurgi, där operation med VR börjar bli norm snarare än undantag.

Operation med VR: Hur det används

I dagens värld av teknikdriven hälso- och sjukvård är VR inte längre en futuristisk dröm. VR-tekniken har blivit en ovärderlig del av många operationssalar, och det gör allt från att förbättra kirurgisk träning till att guida komplexa operationer.

JFK University Medical Center’s Neuroscience Institute är ett av de sjukhus som ligger i framkant när det gäller att använda VR i operationssalar. De använder VR-teknik från Surgical Theater för att skapa en 360-graders VR-rekonstruktion av patientens hjärna. Denna VR-modell skapas genom att kombinera konventionella 2D-medicinska bilder med avancerad simulations-teknologi.

Virtuell Anatomi och Patologi

Ett av de mest framstående användningsområdena för VR inom kirurgi är att erbjuda en detaljerad utsikt över patientens anatomi och patologi. Kirurger, och till och med patienter själva, kan använda VR-headset och joysticks för att utforska de VR-baserade modellerna av deras egna organ.

Fördelar med VR-teknik i Kirurgiska Operationer

VR under operation

Förbättring av Patientförståelse genom VR

En av de största fördelarna med VR i operationssalar är dess förmåga att ge patienterna en mycket tydlig och förståelig bild av vad som pågår inuti deras kropp och vad operationen kommer att innebära. Innan operationen kan patienter med hjälp av ett VR-headset ”flyga genom” sin egen hjärna. Kirurgen har möjlighet att peka ut tumörens position och detaljeras, steg för steg, hur man planerar att ta bort den.

Optimering av operation med hjälp av VR-teknik.

VR-tekniken revolutionerar planeringen, övningen och utförandet av operationer. Genom att skapa en 3D-vy av patientens organ, som till exempel hjärnan, hjälper VR-tekniken kirurger att visualisera organet under operationen. Denna VR-guidade operationsmetod gör det möjligt att skapa ett ”3D-GPS-system för hjärnan”, vilket i sin tur förbättrar operationens effektivitet och noggrannhet.

VR-assisterad kirurgi har visat sig vara mycket fördelaktig när det gäller att minska den totala operationstiden. Detta minskar i sin tur risken för komplikationer och infektioner, vilket bidrar till att förbättra patientens återhämtningsprocess.

Innovativa framsteg och framtiden för VR i vården

Surgical Theater, som levererar VR-teknik till JFK University Medical Center’s Neuroscience Institute, har nyligen fått godkännande från Food and Drug Administration (FDA) att integrera sin 3D-VR-teknik med operationsmikroskop. Detta är en betydande milstolpe i framstegen för VR i operationssalar och öppnar för nya möjligheter.

VR-data i Verkliga Operationer

Kirurger kan nu överlägga VR-data på levande mikroskopbilder under en operation. Denna integrering av VR och verkligheten erbjuder en konstant referens till 3D-bilden, vilket underlättar för kirurger att orientera sig under en operation. Dessutom finns det nu möjlighet att ”zooma in” i organet, vilket ger kirurger möjlighet att utföra mer precisionskrävande operationer.

Transformeringseffekt av VR och Augmenterad Verklighet

Vi förväntar oss att VR och AR (Augmented Reality) kommer att transformera kirurgin. Redan nu ser vi hur thoraxkirurger, allmänkirurger och ortopeder tar till sig dessa tekniker, vilket visar på teknikens framsteg.

Framtiden för VR inom Vården

Det är tydligt att VR håller på att förändra landskapet för kirurgiska operationer. Dr Thomas Steineke, neurokirurg och ordförande för Neuroscience Institute, är mycket optimistisk om VR:s framtid inom hälso- och sjukvården. Han tror att inom fem till tio år kommer nästan alla platser som utför högkvalitativ neurokirurgisk vård att använda VR-teknik.

Senaste inläggen