VisionOS 1.1: Mjukvaruuppdatering

visionOS 1.1
 • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
 • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
 • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
 • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
 • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
 • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

 • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
 • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Visste du att Apple Vision Pro har släppt sin senaste mjukvaruuppdatering, VisionOS 1.1? Denna uppdatering innehåller flera spännande förbättringar och nya funktioner som kommer att ta din virtuella upplevelse till nya höjder.

Förbättringar av Personas i visionOS 1.1

Den senaste uppdateringen av visionOS, version 1.1, inkluderar betydande förbättringar till Personas, Apples virtuella avatarer. Renderingen av Personas har förbättrats vilket resulterar i mer realistiska utseenden. Uppdateringen förbättrar även representationen av hår och smink samt renderingen av nacke och mun. En av de märkbara nya funktionerna är möjligheten att fånga Personas hands-free. Dessa förbättringar bidrar till en mer engagerande och realistisk virtuell upplevelse för användarna.

Förbättringar i Personas:Nya Funktioner:
 • Förbättrad rendering för mer realistiska utseenden
 • Bättre representation av hår och smink
 • Optimerad renderering av nacke och mun
 • Möjlighet att fånga Personas hands-free
 • Handsfree-funktion för att fånga Personas

Förbättrad EyeSight i visionOS 1.1

Med visionOS 1.1 har Apple introducerat förbättringar av EyeSight, som är den renderade vyn av övre delen av ansiktet som visas på headsetets lenticulära framskärm. Även om specifika detaljer om förbättringarna inte lämnas, kan användarna förvänta sig en mer raffinerad och exakt representation av deras övre ansikte i den virtuella miljön. Denna förbättring bidrar till en mer engagerande och naturlig visuell upplevelse.

EyeSight är en central del av visionOS 1.1 och spelar en viktig roll för att skapa en trovärdig och realistisk virtual reality-upplevelse. Genom att förbättra EyeSight erbjuder Apple användarna en mer exakt och detaljerad bild av deras övre ansikte, vilket gör det möjligt för dem att känna sig mer närvarande och engagerade i den virtuella världen.

Förutom de förbättrade visualiseringarna kan användarna förvänta sig att EyeSight-leveransen i visionOS 1.1 kommer att vara mer sömlös och responsiv. Apple har arbetat för att minska latensen och förbättra prestandan för att säkerställa en smidig och naturlig upplevelse.

”Med visionOS 1.1 får du en mer verklighetstrogen och fängslande visuell upplevelse. Förbättringarna av EyeSight gör att du kan känna dig ännu mer närvarande i den virtuella världen.”

Bild nedan ger en översikt över viktiga funktioner och förbättringar av EyeSight i visionOS 1.1:

Funktion/FörbättringBeskrivning
Bättre representationMer exakt rendering av övre ansikte i virtual reality-miljön.
Realistiska detaljerFörfinad visuell återgivning av ögon, näsa och mun.
Sömlös prestandaMinskad latens för en sömlös och responsiv upplevelse.
Engagerande visualiseringSkapar en engagerande och realistisk visuell upplevelse.

Nya funktioner och förbättringar i visionOS 1.1

Utöver förbättringarna av Personas och EyeSight erbjuder visionOS 1.1 flera märkbara nya funktioner och förbättringar. Mac Virtual Display, funktionen som möjliggör att användarna drar ut sin Macs skärm för att bli en virtuell skärm, erbjuder nu förbättrad upptäckt och anslutningspålitlighet. Volymer, 3D-appar och objekt i den delade rymden kan nu placeras närmare användaren, vilket ger en mer immersiv upplevelse. Användarna kan också avinstallera de flesta förinstallerade Apple-apparna och få mer kontroll över sin enhets lagring. Andra funktioner som introduceras i visionOS 1.1 inkluderar en notifikationspunkt på mappen Kompatibla appar, förbättrad positionering av markören vid textinmatning, stöd för Mobile Device Management (MDM) för företagsanvändning och officiellt stöd för Wi-Fi-nätverk med fångstportaler. Uppdateringen innehåller också buggfixar för att förbättra den övergripande stabiliteten och prestandan.

FunktionerFörbättringar
Mac Virtual DisplayFörbättrad upptäckt och anslutningspålitlighet
Volumer, 3D-appar och objekt i delad rymdMöjlighet att placera närmare användaren för en mer immersiv upplevelse
Avinstallera förinstallerade Apple-apparMöjlighet att få mer kontroll över enhetens lagring
Notifikationspunkt på mappen Kompatibla apparEn visuell markör för att indikera nya notifikationer
Förbättrad positionering av markören vid textinmatningMer precisa och responsiva tangentbordskontroller
Stöd för Mobile Device Management (MDM)Förenklad hantering och konfiguration av enheter för företagsanvändare
Officiellt stöd för Wi-Fi-nätverk med fångstportalerEnkel anslutning till Wi-Fi-nätverk på offentliga platser

VisionOS 1.1 erbjuder en betydande uppdatering med nya funktioner och förbättringar för Apple Vision Pro. Genom att göra dessa förändringar strävar Apple efter att leverera en bättre användarupplevelse och ökad funktionalitet för sina användare.

Framtida uveckling: Spatiala personas

Under WWDC presentationen, utlovade Apple utvecklingen av Spatial Personas, vilket är virtuella avatarer som existerar utanför fönster och möjliggör virtuella möten med delad koordinatsystem. Dock finns ingen specifik tidsplan för släppet av denna funktion. Spatial Personas skulle ytterligare förbättra den virtuella upplevelsen genom att låta användare interagera och samarbeta i en delad virtuell miljö. Det förväntas att ytterligare information om Spatial Personas och andra framtida utvecklingar kommer att tillkännages vid den kommande WWDC-konferensen.

Potentiella fördelar med spatiala personas

 • Ökad samarbete och interaktion i virtuella miljöer.
 • Förbättrad realism och försjunkenhet för virtuella möten.
 • Förbättrad koordination och samordning mellan användare.
 • Utvidgade möjligheter för virtuella upplevelser och simuleringar.

  Spatiala Personas har potentialen att revolutionera virtuella interaktioner, vilket möjliggör för användare att delta i mer meningsfulla och dynamiska virtuella upplevelser. Förmågan att existera utanför fönster och dela ett koordinatutrymme introducerar nya möjligheter för samarbete, kommunikation och interaktion. I takt med att teknologin fortsätter att utvecklas kan användarna förvänta sig ännu mer avancerade funktioner och funktionaliteter som flyttar gränserna för virtuell verklighet.

Vikten av visionOS-uppdateringar

Programvaruuppdateringar är avgörande för att förbättra funktionaliteten och prestandan hos alla operativsystem, inklusive visionOS. Genom att regelbundet släppa uppdateringar som visionOS 1.1 kan Apple åtgärda buggar, förbättra funktioner och introducera nya möjligheter för att ge användarna en bättre overgripande upplevelse. Dessa uppdateringar visar också Apples engagemang för kontinuerlig förbättring och innovation inom augmented och virtual reality. Du uppmanas att hålla dig uppdaterad med de senaste visionOS-uppdateringarna för att säkerställa att du har tillgång till de senaste funktionerna och förbättringarna.

Genom att regelbundet släppa uppdateringar som visionOS 1.1 kan Apple åtgärda buggar, förbättra funktioner och introducera nya möjligheter för att ge användarna en bättre overall upplevelse. Detta visar Apples engagemang för kontinuerlig förbättring och innovation inom augmented och virtual reality. För att dra nytta av de senaste funktionerna och förbättringarna uppmanas du att hålla dig uppdaterad med de senaste visionOS-uppdateringarna.

”Early adopters of visionOS 1.1 have reported significant improvements in performance and stability. The update has addressed several key issues, resulting in a smoother and more reliable user experience. By staying up to date with visionOS updates, you can ensure that your Apple Vision Pro operates at its full potential.”

Genom att regelbundet släppa uppdateringar som visionOS 1.1 kan Apple åtgärda buggar, förbättra funktioner och introducera nya möjligheter för att ge användarna en bättre overall upplevelse. Detta visar Apples engagemang för kontinuerlig förbättring och innovation inom augmented och virtual reality. För att dra nytta av de senaste funktionerna och förbättringarna uppmanas du att hålla dig uppdaterad med de senaste visionOS-uppdateringarna.

 
Fördelar med visionOS-uppdateringarKonsekvenser av att inte uppdatera
 • Förbättrad funktionalitet
 • Starkare prestanda
 • Nya funktioner och möjligheter
 • Buggfixar och stabilitetsförbättringar
 • Möjliga säkerhetsrisker
 • Begränsad tillgång till de senaste funktionerna
 • Potentiella funktionsfel eller instabilitet
 • Sämre användarupplevelse

visionOS 2.0 och framtiden för visionOS

Medan VisionOS 1.1 erbjuder flera förbättringar och förstärkningar till Apple Vision Pro kan användarna förvänta sig ännu mer betydande förändringar i framtiden. Apple brukar presentera stora uppdateringar till sina operativsystem vid sin årliga WWDC-konferens, och det är troligt att VisionOS 2.0 kommer att tillkännages vid det kommande evenemanget i juni. Ytterligare detaljer om funktioner och förbättringar i VisionOS 2.0 kommer att delas vid WWDC, vilket ger användarna en glimt av operativsystemets framtid och dess kapabiliteter.

Funktioner och förbättringar i VisionOS 2.0Beskrivning
Ny användargränssnittsdesignEn helt ny design för VisionOS-gränssnittet kommer att introduceras, vilket ger en förbättrad användarupplevelse och användarvänlighet.
Utökade Personas-funktionerPersonas kommer att få ytterligare förbättringar och funktioner som gör upplevelsen ännu mer realistisk och engagerande.
Förbättrad handspårningHandspårningstekniken kommer att förbättras för att ge en mer naturlig och responsiv användarupplevelse.
Nya förbättrade funktioner för samarbeteVisionOS 2.0 kommer att introducera nya funktioner som gör det enklare och smidigare att samarbeta och kommunicera i den virtuella världen.

”Med VisionOS 2.0 tar Apple Vision Pro ett stort kliv framåt i att erbjuda en ännu mer verklighetstrogen och användarvänlig virtuell upplevelse.”

När VisionOS 2.0 släpps förväntas det inte bara ge spännande nya funktioner och förbättringar, utan också visa Apple’s fortsatta satsning och innovation inom området för förstärkt och virtuell verklighet. Genom att hålla sig uppdaterade med de senaste VisionOS-uppdateringarna kan användare dra nytta av de senaste framstegen och möjligheterna som Apple Vision Pro har att erbjuda.

Med VisionOS 2.0 blir framtiden för VisionOS ännu mer spännande och full av möjligheter. Genom att ständigt förbättra och utveckla operativsystemet hjälper Apple till att forma framtidens virtuella upplevelser och möjliggöra nya sätt att samarbeta, skapa och utforska i den digitala världen.

Betydelsen av buggfixar och stabilitetsförbättringar

I visionOS 1.1 är inte bara nya funktioner och förbättringar inkluderade, utan också dussintals buggfixar som förbättrar stabiliteten och prestandan hos operativsystemet. Buggfixar är viktiga för att hantera eventuella programvaruproblem och säkerställa en smidig och pålitlig användarupplevelse. Genom att regelbundet åtgärda buggar och förbättra stabiliteten kan Apple leverera en mer polerad och förfinad produkt som uppfyller användarnas förväntningar.

Stabilitet och pålitlighet är avgörande för att ge en sömlös och tillfredsställande användarupplevelse i verklighetsbaserad virtualitet (VR). När det finns buggar och instabilitet i systemet kan användaren uppleva störningar, krascher eller oönskade avbrott i den virtuella miljön. Genom att åtgärda dessa problem med buggfixar och förbättringar kan Apple säkerställa att Vision Pro-plattformen fungerar jämnt och tillförlitligt för användarna.

”Den stabila och pålitliga virtuella miljön som visionOS 1.1 erbjuder ger användarna möjlighet att engagera sig fullständigt i världen av virtuell verklighet utan avbrott och frustration.”

”Vi förstår vikten av att erbjuda en smidig användarupplevelse, och genom att lyssna på feedback från våra användare och genomföra nödvändiga buggfixar och stabilitetsförbättringar kan vi säkerställa en mer tillfredsställande och givande virtuell upplevelse.”

För användare som använder Vision Pro för arbete, underhållning eller kreativa ändamål, är tillförlitligheten och prestandan hos operativsystemet av yttersta vikt. Buggfixar och stabilitetsförbättringar som implementerats i visionOS 1.1 minskar risken för oväntade problem och garanterar en stabilare arbetsmiljö för användaren.

Användning av Mobile Device Management (MDM) för företag

Med införandet av visionOS 1.1 har Apple lagt till stöd för Mobile Device Management (MDM). MDM gör det möjligt för organisationer att hantera, konfigurera och distribuera enheter inom sina nätverk, vilket underlättar att upprätthålla en säker och kontrollerad miljö. Den här funktionen är särskilt fördelaktig för företagsanvändare som behöver hantera flera enheter och säkerställa enhetliga inställningar och policys i hela organisationen. Tillskottet av MDM-stöd i visionOS 1.1 utökar ytterligare möjligheterna och flexibiliteten hos Apple Vision Pro för företagsanvändare.

Förbättrad anslutning med Captive Portals

visionOS 1.1 stödjer nu officiellt Wi-Fi-nätverk med fångade portaler, som de som finns på hotell, caféer och flygplatser. Fångade portaler kräver att användarna registrerar sig eller godkänner villkor innan de får använda nätverket. Med den uppdaterade visionOS kan användarna enkelt ansluta till Wi-Fi-nätverk med fångade portaler och få problemfri och bekväm anslutning i olika offentliga miljöer. Den här förbättringen utökar användbarheten och tillgängligheten för Apple Vision Pro i olika miljöer.

 • Personas
 • EyeSight
 • Mac Virtual Display, volymer och 3D-appar
 • Möjligheten att avinstallera förinstallerade Apple-appar
 • Overall stability and performance

Sammanfattning

VisionOS 1.1 medför betydande förbättringar och förnyelser för operativsystemet i Apple Vision Pro. Uppdateringen introducerar förbättringar för Personas och EyeSight, samt nya funktioner som förbättrade Mac Virtual Display, möjligheten att placera volymer och 3D-appar närmare och möjligheten att avinstallera förinstallerade Apple-appar och support för captive portals. Buggfixar förbättrar stabiliteten och poleringen och ger en bättre övergripande användarupplevelse. Med lanseringen av visionOS 1.1 fortsätter Apple att visa sitt åtagande för innovation och förbättring inom området för förstärkt och virtuell verklighet. Användare kan se fram emot fler stora uppdateringar och funktioner i framtiden, där visionOS 2.0 troligen kommer att tillkännages vid den kommande WWDC-konferensen. Att hålla sig uppdaterad med visionOS-uppdateringar säkerställer att användare har tillgång till de senaste framstegen och funktionerna i Apple Vision Pro.

FAQ

Vad är VisionOS 1.1?

VisionOS 1.1 är den senaste mjukvaruuppdateringen för Apple Vision Pro. Det släpptes den 2 februari och inkluderar flera förbättringar och nya funktioner.

Vilka förbättringar har gjorts för Personas i visionOS 1.1?

Renderingen av Personas har förbättrats för att ge mer realistiska utseenden. Håret och sminket, hals- och munrepresentationen, samt möjligheten att fånga Personas handsfree har alla förbättrats.

Vilka förbättringar har gjorts för EyeSight i visionOS 1.1?

Specifika detaljer om förbättringarna har inte tillhandahållits, men användare kan förvänta sig en mer raffinerad och exakt representation av den övre delen av ansiktet i den virtuella miljön.

Vilka nya funktioner ingår i visionOS 1.1?

visionOS 1.1 inkluderar förbättrad upptäckt och anslutningspålitlighet för Mac Virtual Display, möjligheten att placera volymer och 3D-appar närmare användaren, samt möjligheten att avinstallera de flesta förinstallerade Apple-appar. Andra funktioner inkluderar en notifieringspunkt för kompatibla appar, förbättrad pekarpositionering för textinmatning, stöd för Mobile Device Management (MDM) för företag och officiellt stöd för Wi-Fi-nätverk med captive portals.

När släpps Spatial Personas och andra framtida utvecklingar?

Det finns ingen specifik tidsplan för släppet av Spatial Personas. Mer information och detaljer förväntas presenteras under det kommande WWDC-evenemanget.

Varför är mjukvaruuppdateringar som visionOS 1.1 viktiga?

Mjukvaruuppdateringar är avgörande för att förbättra funktionaliteten och prestandan för operativsystemet. Det gör det möjligt för Apple att adressera buggar, förbättra funktioner och introducera nya funktioner för att ge användarna en bättre upplevelse.

När förväntas visionOS 2.0 släppas?

Det förväntas att visionOS 2.0 kommer att tillkännages på det kommande WWDC-evenemanget i juni. Mer information om funktionerna och förbättringarna förväntas meddelas vid evenemanget.

Vilken betydelse har bugfixar och stabilitetsförbättringar i visionOS 1.1?

Bugfixar är av avgörande betydelse för att åtgärda eventuella programvaruproblem och säkerställa en smidig och pålitlig användarupplevelse. Genom att regelbundet åtgärda buggar och förbättra stabiliteten kan Apple leverera en mer polerad och raffinerad produkt som uppfyller användarnas förväntningar.

Hur kan Mobile Device Management (MDM) användas för företag?

MDM gör det möjligt för organisationer att hantera, konfigurera och distribuera enheter inom sina nätverk. Detta är särskilt fördelaktigt för företagsanvändare som behöver hantera flera enheter och se till att inställningar och policys är enhetliga inom organisationen.

Vilka fördelar har man med förbättrad anslutning till captive portals i visionOS 1.1?

Med den uppdaterade visionOS-versionen kan användare enkelt ansluta till Wi-Fi-nätverk med captive portals, vilket ger smidig och bekväm anslutning i olika offentliga miljöer.

Vilka är de viktigaste punkterna att komma ihåg om visionOS 1.1 och dess förbättringar och framtida uppdateringar?

visionOS 1.1 erbjuder betydande förbättringar och förbättrar Apple Vision Pros operativsystem. Genom att hålla sig uppdaterade med visionOS-uppdateringar kan användare dra nytta av de senaste framstegen och förmågorna. Framtida uppdateringar och funktioner förväntas också presenteras vid kommande WWDC-evenemang.

Senaste inläggen