Meta Quest Link-uppdatering: Bättre batteritid

Meta Quest Link-uppdatering
 • Betyg: 4.4/5 på Trustpilot
 • Dustin Home uppskattas för snabb leverans och kvalitativ kundservice.
 • Brett sortiment av VR-produkter, från avancerade headsets till tillbehör.
 • Omfattande och högkvalitativt utbud av elektronik och datortillbehör.
 • Kundtjänsten är hjälpsam och effektiv i sin kommunikation.
 • Dustin Home rekommenderas starkt av VRguiden för inköp av VR-utrustning.

 • Många kunder har haft positiva upplevelser med försäljning och efterköpsservice, och nämner att de är ett bra ställe för att köpa företagslaptops och att de generellt sett håller sina återfyllnadstider.
 • Några kunder uppskattar deras konkurrenskraftiga priser och har haft goda erfarenheter med kundservice och returpolicy.

Har du någonsin drömt om att kunna fördjupa dig i en virtuell verklighet utan att oroa dig för en kort batteritid? Med den senaste uppdateringen för Meta Quest Link-appen kan du äntligen njuta av längre och mer engagerande VR-upplevelser. Men hur förbättras batteritiden med denna uppdatering? Och vilka andra fördelar har Meta Quest Link-uppdateringen att erbjuda?

Upptäck de spännande nyheterna och förbättringarna som Meta har implementerat för sin populära Meta Quest Link, och lär dig mer om hur denna uppdatering kan förändra din VR-upplevelse. Ta reda på allt du behöver veta om den bättre batteritiden, ökad uppdateringshastighet och utökade funktioner. Du kommer snart att vara redo för en ny nivå av VR-utforskning!

Uppdaterade funktioner för Quest Link-appen

Meta har överhalat sin PC-programvara och döpt om den tidigare Oculus PC-appen till Meta Quest Link-app. Uppdateringen innehåller ”många buggfixar och förbättringar” enligt företaget. Appen kommer att uppdateras automatiskt om du redan har PC-programvaran installerad. Annars kan du ladda ner den nya appen här.

UppdateringBeskrivning
BuggfixarÅtgärdade problem och förbättrade stabiliteten i appen
FörbättringarLade till nya funktioner och förbättrade prestandan
AnvändarupplevelseFörbättrade interaktionen och navigeringen i appen

Högre uppdateringshastighet på Quest 3

Den senaste uppdateringen för Meta Quest Link-appen innefattar spännande förbättringar för Quest 3-ägare. En av de mest framträdande uppdateringarna är stödet för en uppdateringshastighet120HzQuest 3, vilket är en betydande ökning från den tidigare maxnivån på 90Hz. Detta ger en ännu smidigare och mer flytande VR-upplevelse.

För att dra nytta av den högre uppdateringshastigheten måste du ansluta din Quest 3 till din VR-klara dator med hjälp av en USB 3-kabel. Sedan kan du enkelt välja önskad uppdateringshastighet i avsnittet ”Grafikinställningar” i PC-programvaran.

Den här uppdateringen ger en märkbar skillnad i visuell prestanda och flyt i spel och applikationer. Scener och rörelser blir ännu mer levande och verklighetstrogna med en uppdateringshastighet på 120Hz. Du kommer att få en smidigare och mer imponerande upplevelse med Quest 3.

Med den ökade uppdateringshastigheten på Quest 3 blir det ännu lättare att fördjupa sig i VR-världar, interagera med virtuella miljöer och utforska spel och applikationer. Det är en av de mest efterlängtade funktionerna och ger ännu mer kraft åt Meta Quest Link-plattformen.

Det är viktigt att notera att den exakta upplevelsen kan variera beroende på den specifika spel- eller programvaran samt din dators prestanda. Även om uppdateringshastigheten är inställd på 120Hz behöver inte alla spel eller applikationer uppdatera med den hastigheten.

Utökad support för nVidia 4000-serien

Meta har utökat listan över stödda GPU:er för att inkludera nVidia 4000-serien. Detta innebär att användare nu kan använda sina nVidia 4000-serien GPU:er med Meta Quest Link-appen för en optimerad VR-upplevelse.

Trots utökad support kan det dock visas en kompatibilitetsvarning när du använder specifika nVidia 4000-serien GPU:er, såsom nVidia 4070, 4060 eller 4050. Meta har dock bekräftat att detta är ett övergående fel och att GPU:erna fortfarande fungerar korrekt trots varningen.

För att säkerställa den bästa möjliga VR-upplevelsen rekommenderas det att använda en kompatibel nVidia 4000-serien GPU med Meta Quest Link-appen.

nVidia GPU-modellSupport
nVidia 4070Kompatibilitetsvarning
nVidia 4060Kompatibilitetsvarning
nVidia 4050Kompatibilitetsvarning
nVidia 4040Stöds inte
nVidia 4030Stöds inte

Tabellen ovan visar vilka nVidia 4000-serien GPU:er som stöds, och om det förekommer några kompatibilitetsvarningar eller om GPU:n inte stöds alls av Meta Quest Link-appen.

nVidia 4000-serien GPU

Genom att utöka supporten för nVidia 4000-serien GPU:er har Meta Quest Link-appen blivit ännu mer mångsidig och kompatibel. Detta ger användare större valfrihet när de använder Meta Quest Link för sin PC VR-upplevelse.

Automatisk anslutning via USB Link

Med den senaste uppdateringen av Meta Quest Link-appen har Meta aktiverat en mycket efterlängtad funktion – automatisk anslutning via USB Link. Med denna nya funktion behöver du inte längre manuellt starta Link när du vill ansluta din Quest till din PC via USB-C. Istället kan du enkelt ansluta din Quest till din dator och appen kommer automatiskt att starta.

Detta är en mycket praktisk funktion som sparar tid och gör anslutningsprocessen smidigare och mer intuitiv. Istället för att behöva leta efter appen och starta den manuellt kan du nu enkelt ansluta din Quest till din PC och appen kommer att öppna sig automatiskt.

Du behöver inte längre oroa dig för att glömma att starta appen eller att den inte startar korrekt. Med den automatiska anslutningen via USB Link kan du snabbt och enkelt komma igång med din VR-upplevelse på din Quest.

Detta är en av de mest eftertraktade funktionerna i den senaste uppdateringen av Meta Quest Link-appen, och användarna är mycket nöjda med den förbättrade användarupplevelsen och smidigheten. Nu kan du uppleva VR på din Quest utan att behöva tänka på att starta appen manuellt varje gång du vill ansluta den till din dator.

USB Link-användning för automatisk anslutning

Den automatiska anslutningen via USB Link är ett exempel på hur Meta strävar efter att förbättra användarupplevelsen och göra det enklare för VR-entusiaster att njuta av sina spel och upplevelser på en Meta Quest. Med denna funktion blir det ännu enklare att komma igång och förlora sig själv i den virtuella världen.

Förbättrad batterieffektivitet med Air Link

En av de största förbättringarna med Meta Quest Link-appens senaste uppdatering är den förbättrade batterieffektiviteten när du använder Air Link. Företaget hävdar att strömförbrukningen har minskat med cirka 30%, vilket ökar speltiden från 1,5 timmar till cirka 2,2 timmar.

Denna förbättring är särskilt betydelsefull för användare som vill förlänga sin VR-upplevelse utan att behöva oroa sig för att batteriet tar slut. Med den ökade batterieffektiviteten kan du njuta av längre speltider och en mer fördjupande spelupplevelse.

Den förbättrade batterieffektiviteten gäller inte bara för användning via Air Link, utan förväntas ge liknande resultat även när du använder den kabelanslutna Quest Link-funktionen. Det är dock värt att notera att den faktiska speltiden kan variera beroende på din PC:s unika strömspecifikationer.

Med den förbättrade batterieffektiviteten kan du nu utforska virtuella världar och delta i VR-aktiviteter längre än tidigare. Du behöver inte längre oroa dig för att avbryta din upplevelse på grund av ett tomt batteri. Meta Quest Link-appens uppdatering förbättrar inte bara batterieffektiviteten utan ger dig också möjlighet att fördjupa ditt VR-spelande mer än någonsin tidigare.

Namnändring och sanering av Oculus-varumärket

Trots namnändringen till Meta Quest Link-appen kommer du fortfarande att se mycket av ”Oculus”-varumärket i form av programsignaturer, symboler och namnet på appen. Meta arbetar fortfarande med att ta bort all ”Oculus”-sanering i samband med namnbytet. Det inkluderar dock inte de gamla Oculus-kontona, som kommer att bli obrukbara inom kort. Användare uppmanas att byta till ett Meta-konto för att behålla åtkomst till appar, in-app-köp, butikskrediter och prestationer.

En fortsatt närvaro av Oculus-varumärket

Trots den senaste namnändringen till Meta Quest Link-appen kommer du att stöta på Oculus-relaterade element när du använder Meta Quest Link-appen. Det är förväntat att det kommer att finnas programsignaturer, symboler och referenser till Oculus i både gränssnittet och appnamnet. Meta arbetar dock aktivt med att sanera och ta bort alla ”Oculus”-referenser för att ytterligare förstärka den nya identiteten.

Byt till Meta-konto för fortsatt tillgång

Vid namnbytet kommer de gamla Oculus-kontona att bli obrukbara. För att säkerställa att du behåller åtkomst till dina appar, in-app-köp, butikskrediter och prestationer uppmanas användare att byta till ett Meta-konto. Genom att skapa ett Meta-konto kan du fortsätta njuta av all funktionalitet i Meta Quest Link-appen utan avbrott.

En smidig övergång

Meta har gjort det enkelt för användare att övergå från Oculus-konton till Meta-konton. Processen innebär att du helt enkelt skapar ett nytt Meta-konto och kopplar det till ditt befintliga Oculus-konto. På detta sätt behåller du all din befintliga data och fortsätter att dra nytta av alla de fördelar och funktioner som Meta Quest Link-appen erbjuder.

Fördelar med att byta till Meta-konto
Använda appar och spel
In-app-köp
Butikskrediter
Prestationer och framsteg

”Det är viktigt för oss att säkerställa en smidig övergång för våra användare. Genom att byta till ett Meta-konto kan användare fortsätta att använda Meta Quest Link-appen utan avbrott och behålla åtkomst till sina favoritappar och spel.”

– Meta-talesperson

Övriga nyheter och funktioner för Quest Link

Utöver de huvudsakliga uppdateringarna har Meta också inkluderat flera andra nyheter och funktioner i Quest Link-appen.

 • Utvecklare har nu flera alternativ för att dela rumslig data via Quest Link.
 • Den tidigare Developer Preferences-menyn har konsoliderats för enklare navigering.
 • Quest Link har utökat stödet för nVidia 4000-serien GPU:er.
 • Företaget har lyckats minska strömförbrukningen med cirka 30%, vilket ger längre speltid.
Övriga funktionerDetaljer
Delning av rumslig dataUtvecklare kan nu dela rumslig data via Quest Link och skapa mer immersiva VR-upplevelser.
Förbättrad navigeringDen uppdaterade användargränssnittet gör det lättare att hitta och justera inställningar i appen.
Stöd för nVidia 4000-serien GPU:erQuest Link har utökat sitt stöd för nVidia 4000-serien, vilket ger ännu bättre prestanda och grafik.
Minskad strömförbrukningMeta har lyckats minska strömförbrukningen med cirka 30%, vilket ger längre speltid och mer VR-upplevelser utan avbrott.

Delning av rumslig data

En av de nya funktionerna i Quest Link-appen är möjligheten för utvecklare att dela rumslig data via Quest Link. Detta gör det möjligt att skapa mer realistiska och immersiva VR-upplevelser genom att överföra spatial information mellan VR-headsetet och datorn. Med denna funktion kan utvecklare skapa virtuella världar som känns ännu mer verkliga och engagerande för användarna.

Förbättrad navigering

Den tidigare Developer Preferences-menyn har konsoliderats och förbättrats i den uppdaterade Quest Link-appen. Detta gör det enklare för användare att hitta och justera de olika inställningarna i appen. Utvecklare kan nu söka och justera inställningar på ett mer intuitivt sätt och få en smidigare navigeringsupplevelse i appen.

Stöd för nVidia 4000-serien GPU:er

En annan ny funktion i Quest Link-appen är utökat stöd för nVidia 4000-serien GPU:er. Detta innebär att användare med dessa grafikprocessorer kan dra nytta av ännu bättre prestanda och grafik i sina VR-upplevelser. Med den ökade GPU-supporten kan användare njuta av mer detaljerade och realistiska virtuella världar utan att kompromissa med prestandan.

Minskad strömförbrukning

En av de mest efterlängtade förbättringarna i Quest Link-appens uppdatering är den minskade strömförbrukningen. Meta har lyckats minska strömförbrukningen med cirka 30%, vilket ökar speltiden på Quest-headsetet. Användare kan nu njuta av sina VR-upplevelser längre utan att behöva oroa sig för att batteriet ska ta slut. Den förbättrade batterieffektiviteten ger en längre och mer oavbruten speltid.

Alternativ till Quest Link för PC VR-strömning

Utöver Quest Link finns det flera alternativ för PC VR-strömning som erbjuder en mångsidig och användarvänlig upplevelse. Två populära alternativ är Virtual Desktop och Steam Link. Båda dessa plattformar ger dig möjligheten att uppleva VR-innehåll från din dator på ditt Meta Quest-headset utan att behöva installera extra appar eller programvara.

Virtual Desktop

Virtual Desktop är en plattform som låter dig streama Steam-spel från din PC till Meta Quest 2, 3 och Pro. Med Virtual Desktop får du en trådlös upplevelse och kan njuta av spelen från ditt headset utan begränsningar. Du kan enkelt ansluta till din dator och bläddra genom ditt Steam-bibliotek för att spela dina favoritspel. Med Virtual Desktop får du friheten att utforska VR-världar utan att vara bunden av en kabel.

Steam Link

Steam Link erbjuder en direkt strömning av Steam-spel till ditt Meta Quest-headset. Det kräver ingen extra programvara eller appar och gör det möjligt för dig att njuta av spel direkt från din Steam-bibliotek. Med Steam Link kan du enkelt ansluta ditt headset till din PC och få tillgång till hundratals VR-titlar. Det är en enkel och bekväm lösning för att strömma VR-innehåll och uppleva spel på din Meta Quest.

Båda dessa alternativ ger dig möjlighet att utforska VR-världar och uppleva spel på din Meta Quest genom att använda PC VR-strömning. Det ger dig flexibiliteten att välja den plattform som passar bäst för dina behov och preferenser.

AlternativFunktioner
Virtual Desktop– Trådlös VR-strömning
 – Stöd för Meta Quest 2, 3 och Pro
 – Enkel anslutning och användning
 – Tillgång till Steam-spel
Steam Link– Direkt strömning av Steam-spel
 – Ingen extra programvara behövs
 – Enkel anslutning till PC
 – Bred samling av VR-titlar

Sammanfattning och slutsats

Den senaste uppdateringen av Meta Quest Link-appen ger användarna flera fördelar och förbättringar. För det första har batteritiden förbättrats, vilket möjliggör längre och mer engagerande VR-upplevelser. Med en högre uppdateringshastighet på Quest 3 är det också möjligt att njuta av en ännu smidigare och mer realistisk spelupplevelse. Dessutom har Meta utökat supporten för nVidia 4000-serien, vilket ger användarna fler alternativ när det kommer till GPU-kompatibilitet.

En av de mest betydande förbättringarna är den ökade batterieffektiviteten med Air Link. Genom att minska strömförbrukningen kan användarna nu spela längre och mer intensiva VR-spel innan batteriet tar slut. Det är viktigt att notera att trots namnbytet till Meta Quest Link-appen finns det fortfarande Oculus-relaterade element i appen, men Meta arbetar på att helt fasa ut dessa.

Om du inte är nöjd med Quest Link eller vill utforska alternativa lösningar för PC VR-strömning finns det två alternativ att överväga. Virtual Desktop möjliggör en enkel och smidig strömning av Steam-spel till ditt Meta Quest-headset utan behov av ytterligare appar. Å andra sidan erbjuder Steam Link direkt strömning från Steam-spel till Meta Quest-headsetet utan extra programvara. Dessa alternativ ger dig möjlighet att anpassa din VR-upplevelse efter dina specifika preferenser och behov.

FAQ

Vad är det för uppdatering för Meta Quest Link-appen?

Uppdateringen för Meta Quest Link-appen förbättrar batteritiden för en längre och mer engagerande VR-upplevelse. Den inkluderar även en högre uppdateringshastighet på Quest 3, längre speltid via Air Link och stöd för nVidia 4000-serien.

Vad innebär namnändringen till Meta Quest Link-app?

Meta har överhalat sin PC-programvara och döpt om den tidigare Oculus PC-appen till Meta Quest Link-app. Det är dock fortfarande vanligt att se ”Oculus”-varumärket i form av programsignaturer, symboler och namnet på appen.

Hur kan jag få uppdateringen för Meta Quest Link-appen?

Om du redan har PC-programvaran installerad kommer Meta Quest Link-appen att uppdateras automatiskt. Annars kan du ladda ner den nya appen från Metas webbplats.

Hur aktiverar jag 120Hz uppdateringshastighet på Quest 3?

För att aktivera 120Hz uppdateringshastighet på Quest 3 måste du ansluta det till din VR-klara dator med hjälp av en USB 3-kabel och välja önskad uppdateringshastighet i ”Grafikinställningar” i PC-programvaran.

Vilka GPU:er stöds av Meta Quest Link-appen?

Meta har utökat listan över stödda GPU:er för att inkludera nVidia 4000-serien. Vissa kompatibilitetsvarningar kan dock visas vid användning av vissa nVidia 4000-serien GPU:er, men dessa bör inte påverka användningen och GPU:erna fungerar fortfarande korrekt.

Vad innebär automatisk anslutning via USB Link?

Automatisk anslutning via USB Link innebär att din Quest automatiskt kommer att starta Link när du ansluter den till din PC via USB-C.

Vilka förbättringar har gjorts för batterieffektiviteten med Air Link?

Uppdateringen för Meta Quest Link-appen har förbättrat batterieffektiviteten vid användning av Air Link, vilket resulterar i en längre speltid. Strömförbrukningen har minskat med cirka 30% och speltiden har ökat från 1,5 timmar till cirka 2,2 timmar.

Vad händer med Oculus-konton efter namnbytet?

De gamla Oculus-kontona kommer att bli obrukbara inom kort. Användare uppmanas att byta till ett Meta-konto för att behålla åtkomst till appar, in-app-köp, butikskrediter och prestationer.

Vad finns det för övriga nyheter och funktioner i Quest Link-appen?

Utöver de huvudsakliga uppdateringarna inkluderar Quest Link-appen flera andra nyheter och funktioner. Utvecklare har nu flera alternativ för att dela rumslig data via Quest Link. Den tidigare Developer Preferences-menyn har också konsoliderats för enklare navigering. Dessutom har Quest Link utökat stödet för nVidia 4000-serien GPU:er och lyckats minska strömförbrukningen med cirka 30%, vilket ger längre speltid.

Finns det några alternativ till Quest Link för PC VR-strömning?

Ja, det finns alternativ till Quest Link för PC VR-strömning såsom Virtual Desktop och Steam Link. Virtual Desktop låter dig streama Steam-spel från din PC till Meta Quest 2, 3 och Pro utan att behöva installera ytterligare appar. Steam Link erbjuder direkt strömning från Steam-spel till Meta Quest-headsetet och behöver ingen extra programvara för att fungera.

Vad kan jag förvänta mig av Meta Quest Link-uppdateringen?

Med Meta Quest Link-appens senaste uppdatering kan användare njuta av bättre batteritid, högre uppdateringshastighet på Quest 3 och utökad support för nVidia 4000-serien. Uppdateringen har också förbättrat batterieffektiviteten vid användning av Air Link, vilket ger längre speltid. Även om namnet har ändrats från Oculus till Meta, finns det fortfarande Oculus-relaterade element kvar i appen.

Senaste inläggen